BestMusic.ro » Stiri »   Zdob si Zdub a lansat single-ul „Floarea soarelui”

  Zdob si Zdub a lansat single-ul „Floarea soarelui”


Zdob si Zdub a intampinat primavara cu o noua melodie intitulata "Floarea soarelui”.

"Rascolind prin arhive, am gasit un text scris de vechiul nostru prieten Andrei Copot - autorul pieselor "Moldovenii s-au nascut”, "Om cu inima de lemn” si a altor hituri de-ale noastre. Descoperirea acestui text a inspirat aparitia melodiei si, astfel, a fost creata piesa "Floarea soarelui”, a declarat Zdob si Zdub.

"Floarea soarelui” este despre sufletul plin de energie al pamantului nostru, care se regaseste in oameni, in muzica, in limba, in traditie, in viata insasi. Soarele este sursa vitalitatii si a energiei, iar floarea soarelui il simbolizeaza in totalitate. Din pamant spre soare se trage tot ceea ce este viu, tocmai de aceea, "pe-un picior de plai, pe-o gura de rai” nu este o simpla expresie.

Piesa "Floarea soarelui” scufunda in transa si indeparteaza de orasele aglomerate, catre locurile unde spiritul Moldovei este viu. Ascultand-o, instant iti apare dorinta de a te plimba pe aceste dealuri, de a intalni soarele, vantul si oamenii simpli si adevarati.

Dat fiind faptul ca a fost creat in conditii de laborator, "Floarea soarelui” a obtinut un sunet muzical neobisnuit, care nu seamana cu sunetul distinctiv al Zdob si Zdub. La inregistrarea baladei, aranjamentul muzical pentru viori, flaut si xilofon a fost realizat de Mark Oselski, care a interpretat si partitura pianului. Pentru secventele video din clip au fost utilizate fotografiile naturii din Moldova, realizate de unii dintre cei mai buni fotografi autohtoni.

"Floarea Soarelui” este noul single al trupei Zdob si Zdub, care va fi interpretat in premiera, in cadrul unui concert organizat pe 31 mai, in Quantic Club, la Bucuresti. Aceasta piesa neobisnuita induce la o stare plina de magie si romantism, care iti trezeste pofta de natura in ajunul primaverii. Bilete se regasesc aici.

Concertul va fi deschis de trupa prietenilor vechi, Cuibul, care, de asemenea, lanseaza un nou single si pregateste o surpriza impreuna cu Zdubii, interpretand mai multe piese impreuna. Alte concerte cu acelasi program vor avea loc si la Chisinau, Constanta, Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara si Bistrita. Totodata, concerte din cadrul aceluiasi tur vor fi organizate si pentru fanii din Londra si Bruxelles. Bilete regasiti aici.

Streaming Link-ul se gaseste aici.

Piesa se poate asculta mai jos.
Publicat pe 14 Martie 2023 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram