BestMusic.ro » Stufstock 5 - GreenFest » Biografie Stufstock 5 - GreenFest

Biografie Stufstock 5 - GreenFest

Stufstock 5  - GreenFest

Stufstock 5 Greenfest

Cea de-a V-a editie a festivalului Stufstock va avea loc anul acesta in intervalul 16-19 august, urmand sa se desfasoare, la fel ca si in anii precedenti, in Vama Veche.

Comparativ cu anii trecuti, festivalul a crescut de la doua la patru zile, evenimentul urmand sa se desfasorare tot la Marina Park din Vama Veche.

In cele patru zile de festival, vor concerta un total de 40 de trupe, printre care The Dandy Wharhols, Bloodhound Gang, Phoenix, Timpuri Noi si Zdob si Zdub.

Prima zi de Stufstock, joi, va fi una de muzica "hard & heavy", iar biletul pentru aceasta va costa 25 de lei. Vineri si sambata se vor tine concerte de rock alternativ, iar biletul va costa 30, respectiv 50 de lei.

Ultima seara, cea de duminica, va fi dedicata jazz-ului, biletul pentru aceasta fiind stabilit la 20 de lei. Vor exista insa si abonamente pentru toate cele patru seri de festival - la pretul de 80 de lei.

Din line up-ul festivalului mai fac parte trupele Klimt 1918 (Italia), Sunshine (Cehia), Defunkt (SUA), Tuba Project (SUA), Alex Harding (SUA) si Last Hope (Bulgaria), Alternosfera si Prigon (Moldova), precum si autohtonii Kumm, Luna Amara, E.M.I.L. Niste Baieti, Byron, The Mood, Travka, Silent Strike, Lucian Ban. "Am continuat sa sustinem muzica romaneasca, aducand cele mai noi trupe de new-commers", a sublinat Valentino.

Potrivit organizatorilor, acesta editie a festivalului reprezinta un pas intermediar catre o locatie mai mare. "Vrem sa luam un teren mai aproape de mare, mai departe de sat si sa il organizam ca pe un festival din afara", au spus ei, precizand ca aceasta schimbare ar putea fi introdusa incepand cu anul viitor.

O alta schimbare a editiei din acest an este ca festivalul si-a adaugat subtitlul de "Green Fest", dorind astfel sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste mediul inconjurator.

Program Stufstock 2007 - Greenfest:Coma(Ro)

21.30 - IPR (Ro)

22.15 - Altar (Ro)

23.00 - Cradle of Filth (MB)

00.00 - Luna Amara (Ro)

00.45 - Neurotica(Ro)

01.30 - Sunshine (Ch)

02.15 - Survolaj (Ro)

Scena la Rasarit

04.00 - Dj Marika

04.30 - Blanoz

Vineri – 17 august

Scena La Soni

16.00 - The Others

17.00 - Vive Le Noiz

Scena Marina Park

18.30 - DJ Marika

19.00 - Oliver (Ro)

19.45 - Blazzaj (Ro)

20.30 - Byron (Ro)

21.15 -E.M.I.L. (Ro)

22.00 - Timpuri Noi (Ro)

23.15 - Toy Dolls (MB)

00.30 - Zdob si Zdub (Md)

01.30 - Zob (Ro)

02.15 - Alternosfera (Md)

03.00 - Exxn (Md)

Scena la Rasarit

04.00 - Dj UNU

04.30 - B.A.U.

Sambata – 18 august

Scena la Soni

16.00 - The Mushroom Story

17.00 - Talking Drums

18.00 - The Mood

Scena Marina Park

18.30 - DJ UNU

19.45 - Deka Dens (Ro)

20.30 - Niste baieti (RO)

21.15 - Gandul Matei (Md)

22.00 - Phoenix(Ro)

23.15 - The Dandy Warhols (SUA)

00.30 - Kumm (Ro)

01.39 - Klimt 1918 (It)

02.00 - Travka(Ro)

02.45 - Grimus (Ro)

Scena la Rasarit

04-00 - Dj Vania

04.30 - Electro Griot (USA/Mali/Romania)

Duminica – 19 august

Scena Marina Park

19.00 - Fusion Core (Ro)

19.45 - Du-te Vino (Ro)

20.30 - Trigon (Md)

21.15 - Farfarello (Ge)

22.00 - Mircea Baniciu (Ro)

23.15 - Defunkt (SUA)

00.15 - BIMS (Ro)

01.00 - Tuba Project (SUA)Istorie

Stufstock 2003

Povestea Stufstock a inceput pe 1 iulie 2003, cand un grup de vamaioti suparati ca spatiul le este invadat de manele, chioscuri si asfalt au hotarat sa protesteze. Ei s-au gandit ca cea mai buna forma de a semnaliza problema care ii framanta si de a salva specificul Vamii Vechi este muzica. Astfel, sub sloganul `Salvati Vama Veche!` s-a nascut Festivalul Stufstock.

Invitatii primei editii au fost Ada Milea, Mihai Iordache, Semnal M, Corneliu Stroe, Florin Chilian, Imago Mundi, Alex Tomaselli, Vama Veche, Zob, Luna Amara, Harry Tavitian, Kumm, Aievea, Omul cu Sobolani, Coma, Trooper, Travka, EMIL, URMA, Rugina, Rock'n Ghena care au facut `voluntariat la cantare`.

Peste 100 de voluntari au ajutat la organizarea evenimentului, prestand de la servicii de paza si protectie, pana la actiuni de ecologizare, centru de presa, PR.

Numarul celor care au participat la Stufstock 2003 se ridica la 30.000 de persoane.

Stufstock 2004 a continuat sa sustina cauza miscarii Salvati Vama Veche, mai exact pastrarea unui specific cultural si ecologic in zona litorala 2 Mai - Vama Veche. Festivalul s-a desfasurat in paralel pe doua scene, amplasate la Hamacu´ lui Boboc si la Club A si a fost transmis in direct de TVR.

Trupele care au cantat voluntar la aceasta editie au fost: Travka, Trooper, Implant Pentru Refuz, Luna Amara, Celelalte Cuvinte, Iris, Sarmalele Reci, Coma, H8, Rock'n Ghena, Nociv, Nexus, Zebre, E.M.I.L., Partizan, Zob, Nightlosers, Cargo, Kumm, Vita de Vie, OCS, Urma, Firma, Aria Urbana, Fara Zahar, Aievea, H. Tavitian, M. Iordache, Ada Milea, Zum, Tapinarii, Imago Mundi, Florin Chilian, Semnal M, Blazzaj.

Organizatorii au declarat ca au ales muzica rock pentru ca ea poate sa exprime cel mai bine lucrurile in care cred: `libertatea spiritului, ocrotirea naturii, toleranta si acceptarea diferentelor dintre noi, atitudinea civica, solidaritatea cu cei care impartasesc aceleasi valori` (www.stufstock.com).

Festivalul Stufstock 2005 s-a desfasurat in zilele de 19 si 20 august la Vama Veche in vecinatatea Clubului A.

Afisul Stufstock 2005 a adunat nume de prima mana, artisti care au onorat cu prezenta lor festivalul inca de la prima editie, dar si recitaluri in premiera: Implant pentru Refuz, Vita de Vie, E.M.I.L., KUMM, Zob, Zdob si Zdub, Ens Cogitans, (Rusia), OCS, Evo, Dance Trauma , Ada Milea, Semnal M, Tapinarii, Florin Chilian, Vali `Sir Blues` Racila, Al Jawala (Germania), Nightlosers, Zum, Cristina Padurariu & Horia, Crisovan, Teamsters Blues Band, Icory, Taine, Blazzaj, Vama Veche, Luna Amara, Urma, Kampec Dolores (Ungaria), Point Blank (Macedonia), Altar, nOciv, Buricul Pamantului, Fara Zahar, Butterflies in my stomach, Middlefinger, Havoc (Germania), Zebre, Iordache & friends, Sims (Franta), Margento, Defect, Aria Urbana.

Principala `victorie` in urma acestei campanii a fost sistarea proiectelor de constructii care depasesc un nivel si stabilirea unui parteneriat cu autoritatile locale de aprobare a unui plan urbanistic general in conformitate cu norme internationale practicate pentru ariile protejate.

"In urma activitatii celor de la Mare Nostrum din ultimii patru ani, de ecologizare a zonei, in preajma Vamii Vechi au reaparut calutii de mare, ceea ce este imbucurator. Sunt total interzise ambarcatiunile cu motor - jetski-uri sau scutere de apa - care sa se dea pe ciuful calutilor de mare la Vama Veche si 2 Mai. Este destul loc pentru acesti turisti la Neptun", declara anul trecut Mircea Toma, unul dintre organizatorii Stufstock.