BestMusic.ro » Stufstock 5 - GreenFest » Stufstock 5 - marfa multa, clienti putini

Stufstock 5 - marfa multa, clienti putini

Stufstock 5 - marfa multa, clienti putini

Stufstock 5 a adunat, in patru zile, aproximativ 10.000 de spectatori. Festivalul a avut pe afis, pentru prima oara, nume grele de afara. Cradle of Filth , Toy Dolls , Dandy Warhols sau De-Funkt au cantat la Marina Park, in Vama Veche.

La una din conferintele de presa organizate inainte la inceputul lunii august, Mircea Toma spunea ca si-ar dori public la festival, dar nu excesiv de mult. E normal pe undeva – linistitul sat (pe vremuri) Vama Veche devine din ce in ce mai galagios – iar concertele au si ele rolul lor aici.

Paradoxul apare cand Vama e plina de turisti, dar la Marina Parc mai e loc de public. In urma cu 2 saptamani, ii intrebasem pe vizitatorii site-ului bestmusic la ce festival merg in luna august. Atunci eram surprins de rezultatul "interogatoriului” – vreo 52% declarau ca nu merg la nici un festival.

Apetenta majoritatii – sau lipsa apetentei – s-a confirmat in week-end-ul acesta. Sambata Vama era plina, dar marea majoritate a turistilor nu aveau nici o treaba cu festivalul. Preferau sa danseze pe aceleasi cantece de acum un an, sau doi, pe plaja in Expirat sau la Stuf.

Aceia insa care-au platit bilet sa auda si altceva, au primit cam de toate. Phoenix sunt in continuare iubiti si aclamati, desi Nicu Covaci n-a fost cel mai prietenos om de pe scena. De inteles, la cate probleme a avut cu sunetul.

Tot in familie, Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici au fost bisati de un public vizibil fericit s-auda Esarfa In Dar sau Vremuri. Dandy Warhols – prea putin cunoscuti la noi – au facut un show cuminte, cel putin in prima jumatate. Nu sunt tocmai genul de trupa care face publicul sa explodeze, dar asta nu e neaparat un lucru rau. Courtney Taylor-Taylor a urcat pe scena si cu formatia Kumm, fericita ca poate sa mai cante putin. Si fericita ca e in Vama Veche, un loc in care s-a simtit teribil de bine.

Cel mai dansat grup la Stufstock 5 a fost Defunkt. O prestatie atat de vie merita sa fie vazuta de mai multa lume. La Defunkt a suflat in saxofon cel mai harnic artist al acestui festival – pe Alex Harding l-am vazut in cel putin 3 formule!

Timpuri Noi au cantat aproape exclusiv hiturile vechi, Zdob si Zdub au facut iarasi un super show, iar Toy Dolls au executat vineri un punk "ca la carte”. Tot la capitolul "straini”, am remarcat italienii Klimt 1918, buni dar teribil de incremeniti pe scena. Ca o formatie aflata la primul concert.

Sper sa-I vad mai des in Romania pe moldovenii de la Gandul Matei , mi-au placut rockul lor melodios. Si mai sper ca proiectul Talking Drums, alcatuit din tobosarul de la Kumm si cel care acum canta cu Morandi, sa prinda cheag si sa mearga mai departe. Si mai sper sa aud de acum inante mai mult de clujenii de la Mauser, care-au cantat pe terasa la Soni. Asa cum imi doresc inca un rasarit cu Alex Harding, Lucian Ban si Silent Strike, chiar pe malul marii.

Poate anul viitor, la Stufstock 6.

vezi aici poze de la festival

tiberiu crisan, bestmusic
Publicat pe 21 August 2007 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu