BestMusic.ro » Subcarpati »  Subcarpati a ales 5 trupe pentru Red Bull Tour Bus

 Subcarpati a ales 5 trupe pentru Red Bull Tour Bus

 Subcarpati a ales 5 trupe pentru Red Bull Tour Bus

128 de inscrieri din 29 de oraae ale Romaniei la prima editie Red Bull Tour Bus! Membrii Subcarpati au selectat trupele care vor canta in deschiderea concertelor din zone subcarpatice neumblate de ei pana azi. 5 trupe vor da tot ce pot in 5 orase subcarpatice (cate o trupa in fiecare localitate), iar tu ai face bine sa fii acolo!

Red Bull Tour Bus este o scena pe roti care poarta muzicieni in locuri neasteptate, altfel greu accesibile, pentru spectacole de neuitat. La prima vizita in Romania, autobuzul-scena calatoreate cu Subcarpati prin zonele subcarpatice. Flota Red Bull Tour Bus consta in acest moment din 10 autobuze care s-au plimbat prin 13 tari.

Cei de la Subcarpati au fost incantati sa urmareasca inscrierile a 128 de trupe din 25 de judete ai 29 de oraae ale Romaniei. "Am primit foarte multe materiale bune. Ne-a fost greu sa decidem cele 5 trupe ai parca nu e suficient. 128 de inscrieri e imens, putem spune ca ne-am facut o idee incotro se indreapta muzica romaneasca. Respect pentru fiecare dintre ele!", ne-a zis Bean, fondatorul trupei Subcarpati.

Indiferent de genul muzical pe care il canta, trupele au putut sa-ai posteze pe Facebook un live de la concert sau din studio cu hashtag-urile #culesedesubcarpati ai #redbulltourbus.

Artiatii care vor canta in deschiderea concertelor Subcarpati sunt:

Akim Hash (Bucureati) – Hasan Nasser

For the Wicked (Cluj-Napoca) – Cristian Buhatel (voce), Vlad Bornuz (chitara), Dan Petean (chitara), Catalin Iliescu (chitara), Bogdan Pastiu (tobe), Gabriel Ichim (bass)

The Kryptonite Sparks (Botoaani) – Razvan Diaconu (voce + chitara), Rarea Diaconu (bass + chitara + synth), Razvan Anton (tobe + samples)

Faust, SMK & Manafique (Bucureati) – Faust (MC), SMK (chitara electrica), Manafique (producator & DJ)

Otherside (Bucureati) – Viky Red (voce + clape), Hanes Radu (tobe), Radu Anghel (bass), Andi Petreanu (Ableton live + chitara)

Foarte curand vom anunta pe redbull.ro/tourbus oraaele in care opreate autobuzul-scena Red Bull ai care dintre trupe va concerta in deschiderea Subcarpati in fiecare dintre localitati.

Top 5 orse muzicale din Romania dupa numarul de inscrieri:

1. Bucuresti (53 de trupe care canta sau sunt bazate aici)

2. Cluj-Napoca (15)

3. Timisoara (8)

4. Iasi / Arad (6)

5. Baia Mare (5)

Turneul Red Bull Tour Bus este ocazia perfecta pentru lansarea noului album Subcarpati, Satele Unite ale Balcanilor. "E vorba despre a da jos granitele ca sa descoperim un nou sunet balcanic, o cultura comuna”, spune Bean.

L-am intrebat pe Bean ce crede despre ideea de a strabate zonele subcarpatice cu trupa Subcarpati ai alte cinci trupe alese din noile muzici emergente in Romania. "E genial! Exact cum vreau turneul nostru de lansare, in special pentru albumul asta. Oamenii care vor veni la concerte sunt fix cei pentru care vrem sa ajungem acolo. Am vrut sa cantam de multe ori in oraae subcarpatice, insa nu exista contextul sau sunetul potrivit pentru concertele noastre.”

Subcarpati inseamna Bean, Vali Umbra, Afo, Power Pe Vinil, Madalina Paval, Valentin Muaat (chitara), Alin Stoianovici (acordeon/synth), Claudiu Rusu aka Kani (tobe), Bogdan Zoom (lumini), Cosmin Lazar (sunet), VJ Andri ai alti colaboratori.

"Mama, I’m coming home!”, transmit Subcarpati fanilor din zonele subcarpatice.

— facebook.com/subcarpati; youtube.com/user/blanoz; subcarpati.com

Camarazi media: UTV ai Digi FM

Vezi ce zic membrii celor 5 trupe despre Red Bull Tour Bus ai asculta piesele cu care s-au inscris!

Membrii Subcarpati au avut de ales din 128 de inscrieri venite din 29 de oraae ale Romaniei. Trupele care vor deschide concertele lor din zone subcarpatice neumblate de ei pana azi vor concerta in 5 oraae (cate o trupa in fiecare localitate) pe autobuzul-scena Red Bull Tour Bus. I-am intrebat de ce s-au inscris ai ce reprezinta pentru ei experienta asta neobianuita.

Akim Hash: "Motivul pentru care am participat este participarea in sine. Nu m-am aateptat la nimic. Pur ai simplu am vrut sa intru in joc for the fun of it. E o onoare pentru mine ca am fost selectat dintre atatea trupe. Am fost sustinut de fanii ai ascultatorii mei care, iata, au avut ocazia prin acest concurs sa imi arate aprecierea lor pentru muzica ai istoria mea pe scena electro din Romania. Multumesc Red Bull, Subcarpati ai tuturor care au facut aceasta reuaita posibila. Va aatept intr-o calatorie sonora aparte.”

For the Wicked: "Am fost dintotdeauna fani Red Bull, ba am ai fost influentati de unele formatii sustinute de Red Bull Music Academy. Pentru noi este un vis care devine realitate ai suntem onorati sa participam alaturi de Subcarpati in Red Bull Tour Bus.”

The Kryptonite Sparks: ”Apreciem valorile pe care le promoveaza proiectul Subcarpati ai muzica pe care o sustine Red Bull. Folclorul vechi, necorupt de comunism, ai traditia romaneasca au nevoie de o reinviere ai de o readucere in conatiinta publica a ascultatorilor. Live act-ul nostru este unul care va convinge de la sine — puternic, livrat cu groove ai emotie. Abia aateptam sa ne vedem!”

Faust, SMK, Manafique, Phunk B, J Saw: "Privim cu drag aceasta oportunitate ai apreciem maxim aansa de a merge prin tara cu fratii noatri mai mari. Le dorim tuturor celor din zonele subcarpatice ale Romaniei distractie maxima la concerte ai numai bine in toate. Hai cu Red Bull Tour Bus!”

Otherside: "Pentru noi acest turneu e un pas foarte important catre un public la care nu avem de obicei acces ai catre localitati unde nu am mai cantat. Ne bucuram sa fim selectati de Subcarpati in Red Bull Tour Bus, ne da incredere ca muzica noastra merita ascultata de mai multa lume. Nici nu atim daca avem fani in Oneati, dar de-abia aateptam sa ne vedem cu ei!”

Concluzia Subcarpati: "Am primit foarte multe materiale bune. Ne-a fost greu sa decidem cele 5 trupe ai parca nu e suficient. Cine atie, poate s-a format un mic pod intre aceste trupe ai acum, ca atiu unele de altele, vor colabora. 128 de inscrieri e imens, putem spune ca ne-am facut o idee incotro se indreapta muzica romaneasca. Respect pentru fiecare dintre ele!"

Vino sa-ti sustii trupa preferata intr-unul din cele 5 localitati in care va opri Red Bull Tour Bus! Afla in curand care sunt acestea de pe redbull.ro/tourbus.
Mai multe stiri despre: turneu  deschidere  deschidere concert 
Publicat pe 03 August 2016 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu