BestMusic.ro » Sugar Hill Gang » Biografie Sugar Hill Gang

Biografie Sugar Hill Gang

Sugar Hill Gang

The Sugarhill Gang e o trupa americana de hip-hop, cunoscuta pentru super-hitul "Rapper's Delight", prima piesa a genului intrata in Top 40.

Cantecul are la baza linia de bass din piesa “Good Times” a celor de la Chic.

Membri trio-ului – (Wonder Mike, Big Bank Hank, si Master Gee), toti originari din New York, au fost adusi sub numele Sugar Hill Gang de catre producatoarea Syliva Robinson. Ea, alaturi de sotul Joe, aveau sa intemeieze si casa de discuri Sugar Hill Records.

Syliva a stiut sa profite de masivele petreceri hip-hop din zona New-York-ului de la finele anilor ’70, si a creat Sugar Hill Gang tocmai pentru a alimenta acest trend.

In anul 1979, "Rapper's Delight" a urcat pana pe locul 36 in clasamentul pop din Statele Unite, iar in lista pieselor R&B avea sa ajunga chiar pe locul 4!

Performanta nu avea sa impresioneze prea mult, cata vreme hip-hop-ul era considerat o moda trecatoare. Trecator a fost doar succesul Sugar Hill Gang, care aveau sa mai reuseasca doua hituri minore la inceputul anilor 80, si care, in 1999 se reuneau sa imprime un album hip-hop pentru … copii.

Sugar Hill Gang continua sa sustina concerte. Ei au ajuns in Romania in aprilie 2007.

Unii cred ca “Rapper's Delight" este primul single hip-hop. Performanta apartine de fapt trupei Fatback Band - "King Tim III (Personality Jock)". Termenul "rap" se crede ca e imprumutat din numele acestui cantec. Contraargumentul - Grandmaster Caz de la Cold Crush Brothers pretinde ca Sugar Hill Gang au folosit versurile sale pe melodia cu care-au intrat in istorie.

Indiscutabil e urmatorul lucru: Sugarhill Gang sunt prima trupa hip-hop cu un single devenit disc de aur.

"Rapper's Delight" a aparut intr-o reclama la Honda Accord.