BestMusic.ro » Tapinarii » PLAI Festival 2014 va invita la programul special al Scenei 2

PLAI Festival 2014 va invita la programul special al Scenei 2

PLAI Festival 2014 va invita la programul special al Scenei 2

Incepand cu editia din 2014, a noua a festivalului, PLAI va invita sa urmariti spectacolele invitate la Scena 2, o scena alternativa pentru toti cei care vor sa-si largeasca pasiunile culturale. Dans, teatru-dans, muzica live si workshop-uri va asteapta in cele trei zile de festival, intr-un program alcatuit cu grija si pasiune pentru arta.

Tapinarii (RO)

O formatie de folk alternativ ce prezinta viata de cuplu (si nu numai) intr-un mod realist, ironic si autoironic. Formatia s-a format in 2001 si a editat pana acum 9 discuri. In februarie 2010 a lansat editia speciala 2010 ani de folk alternativ cu Jurnalul National in 50.000 de exemplare si in februarie 2013 a lansat cu Academia Catavencu noul disc - Visul Romanesc - in 20.000 de exemplare. Tapinarii au sustinut peste 500 de concerte live in cluburile de traditie din tara si in festivaluri importante.

ANDREA MILTNEROVÁ Contemporary Dance Solos/ DANCE OF THE MAGNETIC BALLERINA/ Retroexpression in Movement (CZE)

Miscarea in contextul imaginii si a sunetului - imagine si sunet in miscare. "Balerina magnetica" se transpune intr-un spatiu minimalist - dar multidimensional - creat sa extinda perceptia umana si experienta dansului. Dansul Balerinei magnetice a fost selectat de reteaua internationala Aerowaves ca fiind una din productiile lor prioritare pe 2013.

Spectacolul a fost prezentat cu succes la numeroase festivaluri si teatre europene, printre care amintim: Festivalul International de Teatru de la Sibiu, The Place Theater London, Korzo Theatre in Haga, Unidram Festival Potsdam, International Crossroads Festival Atwerp, Contemporary Dance Festival Bonn, Mayfest Bristol.

Concept, coregrafie si prezentare: Andrea Miltnerová
Sunet si design lumini: Jan Komárek

Made in TM (RO)

Este o platforma dedicata mobilizarii comunitatii timisorene in sprijinul initiativelor, proiectelor si activitatilor locale valoroase. Sub deviza CRUD, MADE IN TM continua initiativa de consolidare a comunitatii muzicale locale, printr-o serie de actiuni adresate trupelor formate din tineri. Prima etapa a acestei initiative, lansata in toamna anului 2013, a cuprins intalniri cu trupe timisorene la salile de repetitie sau la studio, unde elevii au asistat la repetitii, au cantat si au invatat din experienta artistilor consacrati, totul finalizandu-se cu un concert sustinut de trupele elevilor pe scena clublui Daos.
MADE IN TM este o initiativa AnonimTM, D’arc, U-Man & Synopsys

ZIC ZAC, Un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemata de Stefan Lupu (RO)

"Zic Zac” este spectacolul generatiei noastre. Vorbeste despre etapele unei relatii: simpatie si antipatie, porniri animalice si dezbateri filosofice, sensibilitate si cruzime, frici personale si nevoia de a ne gasi jumatatea. Toate acestea sunt inglobate intr-o calatorie psihedelica plina de umor si, mai ales, Muzica! "Zic Zac” este un spectacol care transpira – si la propriu si la figurat – energie exploziva, sexualitate, umor si sensibilitate. Cu: Andrea Gavriliu, Stefan Lupu, Gabriel Costin.

Data premierei: 12 Martie 2013. 5 premii castigate, printre care Premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans 2014 pentru Andrea Gavriliu si Stefan Lupu. Participari la peste 16 festivaluri si gale din tara si in afara granitelor (Bursa Internationala de Spectacole din Thun, Elvetia 2014, Programul "Povesti spuse-n romaneste”, Leicester Square Theater, Londra, Marea Britanie)

"Zic Zac este intruchiparea entuziasta a placerii de a dansa, aratata cu naturalete, un chef de joaca si de jocuri, de comic amestecat cu autoironie, de lucruri importante spuse cu umor, relaxarea de a nu te lua in serios, cu seriozitate.” (Oana Stoica, "Zic de dragoste si zac de dor” - Dilema Veche)
Stephan Pankov - Bodypercussion Workshop (GER)

Absolvent al universitatii de muzica "Carl Maria von Weber", Stephan Pankov spune despre el ca ar vrea sa cante la toate instrumentele din lume. De la mai multe stiluri de folk, trecand prin world music, jazz, rock, pop sau muzica clasica, muzica pe care o construieste are doua puncte comune: chitara si propriul corp folosit ca percutie.

In cadrul PLAI Festival 2014, Stephan va sustine un workshop despre percutia corpului.

Abonamente:

Pana la 1 septembrie 2014, puteti achizitiona abonamente pentru festivalul PLAI la pretul de 90 de lei. Dupa aceasta data, pretul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival si sunt disponibile in reteaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos si reteaua librariilor Carturesti).

Abonamentele cu acces in CAMPING au acelasi pret dar sunt limitate la 100 de locuri.

Pretul abonamentelor contine toate taxele, impozitele si comisioanele de distributie.

Pe langa abonamentul pre-sale, in reteaua Librariile Carturesti se poate achizitiona un pachet ce contine un abonament PLAI 2014 si un tricou in editie speciala.

MUZEUL SATULUI BANATEAN ARE CAPACITATE LIMITATA.
Mai multe stiri despre: going out  festivaluri 2014  plai festival 2014 
Publicat pe 14 August 2014 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu