BestMusic.ro » Taxi » Biografie Taxi

Biografie Taxi

Taxi

Trupa TAXI a aparut la initiativa lui Dan si a lui Adrian, care la vremea aceea cantau intr-o fomatie numita "Altceva". Urmatorul care s-a alaturat proiectului a fost George, un vechi cunoscut. Le mai lipsea doar un tobosar. In urma auditiilor ce au urmat alesul a fost Lucian.

Numele Taxi, l-a gasit Dan. Astfel pe data de 13 martie 1999 se poate spune ca s-au nascut ca trupa. Baietii n-au pierdut timpul si in aceeasi luna au lansat piesa "N-ajung la ele". Din pacate piesa n-a prins. Dar ei nu s-au dat batuti si au revenit cu "Criogenia salveaza Romania" despre care nici nu trebuie sa mai spunem ceva.

Ca o confirmare a succesului lor a venit nominalizarea la Festivalul National de Muzica Usoara "Mamaia", 1999. Primul lor material discografic nu a intarziat sa apara, astfel ca in noiembrie lanseaza "Jumatate de album". De asemenea in 1999 a aparut si primul lor videoclip "Criogenia salveaza Romania".

In februarie 2000, cei patru au castigat preselectia pentru Eurovision cu melodia Luna ("The Moon" in limba engleza). In luna martie, se lanseaza alte doua melodii de success, "Doi zero zero zero" si "Jumatatea mea".

In iulie, pe 21, TAXI a lansat primul album "intreg" de pana atunci, "Trag un claxon". Odata cu acesta apare si al doilea videoclip, "Trag un claxon". Urmatorul material a fost "Comunitaru", care s-a bucurat de acelasi succes. La mijlocul verii a aparut al doilea album, intitulat "Americanofonia".

In tot aceast timp, trupa TAXI a fost constanta in ceea ce priveste stilul, declarand ca nu cred in schimbari de stil. Cu toate acestea, intrebati fiind ce fel de rock canta, au raspuns "Chiar nu stim. Si noi vrem sa stim asta. Abia asteptam sa fim incadrati undeva. Sa intram in randul lumii".

Taxi a lansat in februarie 2007 discul Romantica. Materialul cuprinde 12 melodii de dragoste si la realizarea lui au colaborat mai multe vedete: Cheloo, Dax, Mihaela Radulescu, Melania Medeleanu, Adelin Petrisor si Cristian Gretcu.

Dan Teodorescu
Zodie: pesti; Defecte: probabil mai multe decat cele pe care le constientizez; Adora: femeile si universul lor; Detesta: trufia; Descriere in trei cuvinte: un baiat simplu; Hobby-uri: decoratiuni avand la baza culoarea portocalie; Ce-si doreste: jumatatea "Cred in ceea ce fac. Daca mai gresesc, iertati-ma!"

Adrian Bortun
Zodie: leu; Defecte: destule; Adora: soarele; Detesta: meschinaria; Descriere in trei cuvinte: lumina, furtuna, etc.; Hobby-uri: computerul; Ce-si doreste: armonie sufleteasca si "sa ma destept odata". "Se zice ca omul munceste pentru a-si crea timp liber. Eu sunt tare norocos sa muncesc in ceea ce-mi place sa fac in timpul liber."

George Patranoiu
Zodie: leu; Defecte: pai, cam sunt...; Adora: formula 1, Diablo II, o fata (stiti...), si categoric muzica; Detesta: chestiile rele in general; Descriere in trei cuvinte: un pitic chitarist; Hobby-uri: computerele; Ce-si doreste: sa fie bine pentru toti. "Sper sa nu fi exagerat cu ceva" .

Luci Cioarga
Zodie: berbec; Defecte: egoismul; Adora: tot ce-i frumos; Detesta: tot ce-i urat; Descriere in trei cuvinte: barbat, normal, normal; Hobby-uri: sportul; Ce-si doreste: o viata fericita alaturi de familie si formatie.