BestMusic.ro » The Amsterdams » Biografie The Amsterdams

Biografie The Amsterdams

The Amsterdams

Trupa the Amsterdams s-a infiintat in 2006, cand doi dintre membrii actuali, Andrei Hategan (voce, clape) si Andrei Ungureanu (chitara) s-au intalnit la Bucuresti.

Muzica trupei este caracterizata ca fiind muzica “indie”, pop-rock alternative. Versurile sunt in limba engleza.

Proiectul si-a schimbat componenta de-a lungul timpul evoluand in formula actuala, completata de Augustin Nicolae (bas) si  Ovidiu Bejan (chitara, voce).

Trupa a renuntat in 2011 la formula cu tobosar, 3 dintre membrii actuali ai trupei asumandu-si acum acest rol.

The Amsterdams au debutat pe disc in 2008 cand a aparut EP-ul Automatic, urmat in 2009 de primul album al trupei, Adolessons.

The Amsterdams timeline

2006

se formeaza proiectul muzical the Amsterdams.

2008

the Amsterdams debuteaza cu EP-ul Automatic. Discul se bucura de recenzii incurajatoare in Marea Britanie si piesele sunt difuzate la BBC6 Music si de radiouri locale. Trupa este invitata in vara aceluiasi an sac ante la festivalul Europa Vox din Franta si la toate festivalurile nationale consecrate.

2009

- apare primul album the Amsterdams, Adolessons. 
- Piesa “Chased by the Housewives”, este primul extras pe single. The Amsterdams filmeaza un videoclip pentru aceasta piesa.
- Trupa canta in liceele bucurestene in cadrul unei campanii de promovare a albumului Adolessons.
- Concerteaza la Amsterdam (Winston Club) si la Utrecht (club Ekko).
- Inregistreaza piese pentru noul album, unul dintre ele impreuna cu Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs).
- Sunt votati de utilizatorii BestMusic.ro cea mai buna trupa Underground.

2010

- Primul turneu national pentru The Amsterdams. 
-  Lanseaza videoclipul piesei “Apple” printr-un concert surpriza pe acoperisul Club A din Centrul Istoric. Concertul este un succes, adunand sute de trecatori in centrul vechi al Bucurestiului: http://vimeo.com/11121625
-  The Amsterdams sunt invitati sa deschida concertele trupei canadiene consacrate Wolf Parade, aflate in turneu european. Concerteaza la Budapesta, Praga, Salzburg, Bolonia, Torino. 
- In iulie, the Amsterdams canta in deschiderea concertului The Cranberries la Bucuresti, pentru un public de aproximativ 10,000 de oameni.
- Compozitia noua a trupei, piesa “Coalmine” – inspirate de evenimentele mineriadelor, este difuzata de postul britanic BBC6 Music. Cantecul face parte din lista pieselor incluse pe cel de-al doilea album al trupei intitulat “Electromagnetica.

2011

 - the Amsterdams termina lucrul la noul album si il promoveaza printr-o serie de concerte in Scotia si in Anglia.
- albumul “Electromagnetica” este lansat oficial pe 31 martie printr-un concert extraordinar la clubul Kulturhaus din Bucuresti. El va fi disponibil online de la 1 aprilie in magazinele internationale iTunesc, Amazon etc. precum si pe BestMusic.ro. Tot de la 1 aprilie discul se poate gasi in Librariile Carturesti.

Linkuri utile

•    MySpace.com/TheAmsterdams
•    Facebook.com/TheAmsterdams 
•    ReverbNnation.com/TheAmsterdams 
•    Last.fm/theamsterdams
•    www.theamsterdams.com
 

Comentarii The Amsterdams