BestMusic.ro » The Amsterdams » “Death Of A Friend” este noul single The Amsterdams

“Death Of A Friend” este noul single The Amsterdams

“Death Of A Friend” este noul single The Amsterdams

The Amsterdams lanseaza piesa "Death Of A Friend”, extrasa de pe albumul "Eternity For Dummies”, sub forma unui lyric-video animat. Este al patrulea single de pe acest album, dupa "The Great Fire”, "Arrows” si "Girl You're Frightened”.

Clipul vine sa intregeasca tabloul albumului, fiind legat vizual de "The Great Fire” si realizat de acelasi Buzilan Studio, de data aceasta in colaborare cu Cezar Ionescu, animatie text.

Piesa, compusa in urma cu mai bine de trei ani, te poarta printr-un labirint de stari in cheie minora, cu accent pe momentul trecerii de la prietenie la o dragoste toxica. E ca o sondare aproape filosofica, intr-o mare de sunet, din care sensuri sugerate incep sa iasa la lumina cu fiecare ascultare.

Tonurile de chitara iti impun pozitia omului de la Hamangia, inca de la primele acorduri, intr-o armonie decadenta cu synthurile visatoare din intermezzo-ul compozitiei. Cei invatati deja cu refrenele cantate in cor ale baietilor vor avea o surpriza, iar daca cineva astepta inca o piesa mai apasatoare decat Suffering & Surfing, asta e momentul. "Death of a friend” a fost inregistrata in 2016 la SAE Institute Bucuresti si este mixata de Adam Whittaker si masterizata de Dan Georgescu.

In prezent formatia lucreaza la un nou material de studio, dar si la o noua formula de live, insa mai multe detalii vom putea afla spre sfarsitul anului.

The Amsterdams si-a inceput activitatea in 2005, canta un mix eclectic de indie, rock si pop si a sustinut concerte in Marea Britanie, India, Croatia, Franta, Spania, Italia si Ungaria.

Trupa a concertat in deschiderea unor formatii renumite precum The Cranberries, Wolf Parade si Handsome Furs. The Amsterdams a lansat pana acum patru materiale de studio: primele doua discuri, ”Adolessons” (2009) si "Electromagnetica” (2011) le-au cimentat reputatia ca fiind una dintre cele mai promitatoare trupe autohtone de gen, baietii experimentand atat cu sonoritati indie/rock cat si cu elemente electro/pop. Pe cel de-al treilea album, "Winds Apart”, lansat la sfarsitul lui 2013, trupa ne prezinta o alta fata – reinterpretand in maniera 100% acustica piese de pe primele albume.

"Eternity for Dummies” este albumul cu numarul patru din discografia trupei, lansat in 2016, alaturi de Universal Music Romania.

Albumul este disponibil aici: https://UMR.lnk.to/EternityForDummiesPR
Mai multe stiri despre: single nou  piesa noua 2017 
Publicat pe 22 Septembrie 2017 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu