BestMusic.ro » The Prodigy » Electric Castle 2015 prezinta The Prodigy si multi altii

Electric Castle 2015 prezinta The Prodigy si multi altii

Electric Castle 2015 prezinta The Prodigy si multi altii

Cea de-a treia editie a festivalului Electric Castle a confirmat, prezenta pe scena principala a evenimentului a legendarei trupei THE PRODIGY. Britanicilor li se alatura, ca noi confirmari, A.Skills & Krafty Kuts, Eskmo, Woralks, Sattelite, Tesco Disco si Silent Strike.

THE PRODIGY sunt unul dintre cele mai importante nume din industria muzicala care au ajuns in Romania, in ultimii ani. Considerati parintii rave-ului, cariera lor de peste 25 de ani s-a bazat doar pe "muzica fara compromisuri”, trupa sfidand inca de la inceput, orice regula, schimband perceptii si reusind sa intre definitiv in istoria muzicii moderne.

"The Day is My Enemy”cel mai recent album, lansat oficial in urma cu 3 zile, dupa 6 ani de asteptare, gaseste Prodigy in formula Liam Howlett (fondatorul trupei), Keith Flint si Maxim, celor trei alaturandu-se in showurile live (cum va fi si cel de la Electric Castle) si alti muzicieni. Fanii si criticii considera ca este unul dintre cele mai bune albume din intreaga lor cariera, iar Liam Howlett declara in urma cu putin timp ca prin acest album doresc sa zguduie industria muzicala actuala deoarece aceasta este "plana si fara personalitate. in jurul acestui nou album va fi construit si show-ul pe care Prodigy il va sustine la EC 2015.

Pana cand "They Day is My Enemy” isi va confirma succesul si in vanzari, Prodigy are peste 25 de milioane de albume vandute in intreaga lume. Chiar si fara a fi un fan al muzicii electronice, oricine poate recunoaste usor hit-uri precum "Firestarter”, "Smack My Bitch Up”, "Out of Space” sau "Breathe”. E un semn ca, in ciuda tuturor controverselor pe care le-au creat de-a lungul timpului, Prodigy au devenit "clasici” si au marcat istoria muzicala pentru totdeauna, reusind sa aduca muzica electronica in mainstream.

"Orice festival din lume ii doreste pe cei de la Prodigy ca headliner, de aceea negocierile cu trupa au durat cateva luni. Faptul ca am reusit sa-i convingem ca Electric Castle este o locatie de neratat in turneul lor european este confirmarea ca evenimentul nostru devine o scena importanta pentru toate numele mari din muzica”, spune Teo Negrea, directorul artistic al Electric Castle.

A.Skills & Krafty Kuts sunt doi DJ britanici care au inceput sa mixeze impreuna din 2004, fara a renunta la aparitiile solo. Asa cum recunosc si ei, impreuna fac cea mai buna formula de a-si promova productiile, un amestec percutant de hip hop, funk, dubstep si drum and base pe care l-au prezentat pe scenele unor festivaluri majore, precum Glastonbury, Pacha sau Homelands.

Woralks, pe numele sau Kevin Rodrigues este un DJ francez din Paris. A inceput sa studieze muzica la 3 ani, cand a inceput sa ia lectii de piana. Muzica electronica a inceput sa il fascineze la 18 ani. O intalnire cu faimosul Eric Prydz l-a facut pe Woralks sa inteleaga muzica electronica ca ceva foarte elaborat. Cativa ani mai tarziu si intrerupt studiile pentru a se dedica complet muzicii. in prezent este considerat unul dintre cele mai promitatoare nume de pe scena techno.

2015 inseamna un nou inceput de drum si pentru producatorul american Eskmo, care si-a lansat, de curand, cel de-al doilea album, "Sol”. Este o productie pe care a gandit-o de la inceput ca o incercare de a reproduce "sunetul soarelui” – ceva stralucitor, ce creeaza in public o puternica emotie. O intreaga planeta se regaseste pe acest album in care Eskmo a inclus sunetele marii inregistrare in Egipt, sunete de foc si zapada inregistrate in Aspen, sunetul oceanului in California. Cat din acest experiment s-a transformat in succes, vor putea vedea cei ce il vor aculta la Boiler Stage pe Eskmo.

Tesco Disco este un proiect nascut in unul dintre cele mai importante centre universitare din Ungaria, Pecs. Ceea ce initial a fost doar un party de vineri seara s-a transformat treptat intr-o platforma dedicata promovarii trupelor indie din tara vecina. DJ-ul care coordoneaza intregul proiect, Kecske, reuseste de fiecare data sa faca un show de zile mari, in care mixeaza de la trupe rock clasice pana la cele mai recente hit-uri de pe piata.

ElectricCastle 2015 are o oferta bogata de prezente romanesti, iar Silent Strike va fi, cu siguranta, prin favoritii publicului. Ioan Titu aka Silent Strike a colaborat de-a lungul timpului cu artisti romani din zone muzicale foarte diverse, de la jazz la rock sau hiphop, iar mai nou a imbratisat muzica clasica drept zona de inpiratie.

De multe ori ne batem de celebra si aclamata afirmatie "less is more" - iar cand Cosmin Hosz (ex SCHLITZ) si Dorin Marcu (DIAMONDS ARE FOREVER) striga "We come alive!" totul se subliniaza prin - Doua instrumente, doua background-uri muzicale diferite, doua abordari diferite - toate contopite intr-un singur sound – SATELLITES.

De ieri, biletele de la festival costa 289 de lei si pot fi achizitionate de pe electriccastle.ro, prin aplicatia EC (iOS & Android), din Reteaua Eventim sau de pe eventim.ro.
Mai multe stiri despre: concerte 2015  festivaluri 2015 
Publicat pe 03 Aprilie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram