BestMusic.ro » The Vaccines » Biografie The Vaccines

Biografie The Vaccines

The Vaccines

The Vaccines este o trupa indie rock britanica infiintata la inceputul anului 2010, in Londra. In prezent, trupa activeaza in urmatoarea formula: Justin Young(chitara/voce), Arni Hjorvar (bass), Freddie Cowan (chitara), Pete Robertson (tobe).

In august 2010, formatia isi incarca pe YouTube demo-ul "If You Wanna", fiind remarcata de realizatorul radio Zane Lowe. Acesta nu s-a sfiit sa catalogheze demo-ul drept "cea mai hot inregistrare din lume". Dupa ce debuteaza pe scena, in Leicester, trupa se imbarca intr-un prim turneu britanic in perioada septembrie - noiembrie 2010. Pe 29 noiembrie 2010 The Vaccines lanseaza single-ul de debut "Wreckin'' Bar (Ra Ra Ra)" / "Blow It Up", scos in tiraj de limitat (1.000 de exemplare) de labelul Marshall Teller Records. "Wreckin'' Bar" a avut parte de primire foarte bune din partea presei, inclusiv din partea revistei Q care a desemnat-o "Piesa zilei".

In ianuarie 2011, The Vaccines apare pentru prima oara pe coperta publicatiei muzicale New Musical Express si are ocazia sa sustina un prim concert la New York. Pe 14 martie 2011, The Vaccines lanseaza albumul "What Did You Expect from the Vaccines?" sub egida casei de discuri Columbia Records. In iunie 2011, canta in deschiderea celor de la Arctic Monkey in Sheffield, in fata a peste 10.000 de spectatori. In toamna aceluiasi an, grupul este nevoit sa-si concertele din Japonia, SUA si Europa, din cauza problemelor de sanatate ale solistului Justin Young.

Pe 25 decembrie 2011, The Vaccines apare pentru prima oara in populara emisiune "Top of The Pops". In aprilie 2012, trupa confirma participarea la festivalul romanesc Summer Well, ce va avea loc pe domeniul Stirbey din Buftea. Concertul, primul sustinut de britanici in Romania, este programat pentru 12 august 2012, in a 2-a zi a festivalului. La sfarsitul lunii mai, trupa a lansat "No Hope", primul single care anticipeaza cel de-al doilea material discografic The Vaccines. Discul se numeste "The Vaccines Come of Age" si este programat sa apara pe 3 septembrie 2012. Albumul va fi produs de Ethan Johns, cunoscut pentru colaborarile sale cu Tom Jones si Kings of Leon.

"The Vaccines Come of Age" a fost descris de solistul Justin Young ca fiind "un vis devenit realitate". "Este mult mai pozitiv si mai intim decat albumul precedent. Chiar daca va place sau nu muzica, materialul suna genial", a mai spus Young.