BestMusic.ro » Tony Poptamas (Tony Tomas) » Biografie Tony Poptamas (Tony Tomas)

Biografie Tony Poptamas (Tony Tomas)

Tony Poptamas (Tony Tomas)

Tony Poptamas, pe numele sau adevarat Sorin Anton Poptamas, cunoscut de asemenea ca Tony M, in Norvegia, s-a nascut la data de 23 mai 1969 in Tirgu Mures. A inceput sa cante la mandolina la varsta de 10 ani, iar la 16 ani a trecut la chitara, debutand la `Serbarile Scanteii Tineretului` cu o compozitie proprie, in fata a 3.000 de spectatori.

La vremea aceea canta mai mult muzica folk… anul era 1985. Mai tarziu, adica in 1987, folk-istul Sorin Poptamas ia Premiul Special al Juriului la festivalul de muzica usoara si folk `Ritmurile Tineretii` de la Arad.

In 1989, devine solistul formatiei de rock `Europolis`, cunoscuta in acel timp in judetele Mures si Bistrita. Baietii se muta de la Reghin la Tirgu Mures, pentru a avea mai multe sanse de afirmare.
Cu `Tot ce ai visat`, piesa lui Keintzel Michael, basistul trupei, castiga in acelasi an cu`Europolis` premii pentru interpretare vocala la trei festivaluri importante pe plan national: `Posada` (Campulung Muscel), `Festivalul de Muzica Rock` de la Mangalia si `Bradul de Argint` (Miercurea Ciuc).

Trupa se destrama in 1991. Era `intuneric` in bransa, in timp ce Tony mai canta in formatii de muzica rock (`Polifon`, `4Given`), imprejurare in care, in studio, il intalneste pe liderul si solistul formatiei `Desperado`, Sandy Deac.

In 1999 se muta in Norvegia, semnand contracte din ce in ce mai bune. Viata sa este monotona, pana in 2005, cand visul ii devine realitate, inregistrand primul sau album in Statele Unite ale Americii, la Nashville, Tennessee.

Albumul `Cross the Line` deschide orizonturi noi pentru Tony, punandu-l in legatura cu persoane importante din lumea muzicii.

Anul 2006 ii aduce locul patru la finala `Eurovision` din Romania, impreuna cu formatia Desperado, iar la concertul lui Bryan Adams din Haugesund, Norvegia, canta in deschidere pentru VIP-uri.