BestMusic.ro » Travka » Biografie Travka

Biografie Travka

Travka

`Trupa TRAVKA a aparut la Focsani in primavara anului 2002. George si Misha, acesti pitici voiosi, hatri, maniac-bancheta, mocheta din spate, calorifer, spalator de vase, oborocea,sibiu,cluj,orasul epopee-focsani, statui, iepe, apa, masina-ateneu, tiganca cu semne de intrebare privind rasaritul, s-au cunoscut undeva-acolo, unde se gaseste America din sud tot acolo, unde pierdut printre chip-uri si fantezii erotice de-o schioapa canta la tastatura unui bass, Mizdan.

Altundeva,undeva departe dar nu foarte departe, in est... trist pierdut, facand schimb de macazuri in birocratismul Cailor Ferate Romane, la randu-i cu multe drumuri incurcate, locuia Gabi.

Primul concert, deja o legenda printe cunoscatorii de Zgarba, a fost un fel de success. Totusi, cam multa agitatie, si cand cred asta, ma refer la... ma refer la mine... cred... In septembrie vine de undeva din Spania, unde isi incheiase stagiul militar, Alexei Turcan, care , oricum in urmatorii patru ani de existenta a fost trecut si anuntat pe afisele si programele radio-TV, Turcanu. Un baiat talentat care canta si la acordeon.

In momentele in care formatia a trezit un fel de interes, ne-am dat seama ca acolo, intr-o secunda, apar niste necongruiente de caracter intre culori, craci de femeie salbatica si vise nespuse, pitici, banchete si diverse salvari. Si am facut prima schimbare de componenta a doua schimbare de componenta a treia schimbare de componenta si a patra parca.

Prima piesa inregistrata, Noapte, difuzata in premiera la RadioDada ramane pe locul 1 in topul radioului timp de un an. Travka bate la portile afirmarii! Apar primii fani si site-ul formatiei www.travka.go.ro.

Urmeaza LiveTourTravka in Europa care se bucura de un real succes, iar la revenirea in tara, trupa participa la cel mai important festival rock Top T Buzau, unde este remarcata si incurajata de specialisti. Travka este numita `trupa noului val` si in vara anului 2003 concerteaza in Arenele Romane alaturi de Trooper si Celelalte Cuvinte.

Travka se muta in capitala (Bucuresti) unde este primita cu bratele deschise. Aventura abia incepe...

Luata prin surprindere de succesul covarsitor si de surmenajul provocat de adrenalina concertelor de pana acum, formatia pleaca intr-o vacanta de 2 ani de zile in Tunisia. Nu a fost o pauza totala, trupa revenind in tara la concerte in scopuri caritabile si la anumite manifestari cum ar fi : Stufstock (editia 1,2), Rosia Montana, Club A (Libertatea Presei), etc. Urmeaza mega-concertul Real Travka in Barcelona unde vocalistul ii cunoaste si pe membrii formatiei Los Frontierros alaturi de care va aparea intr-un talk-show transmis in direct pe postul national de televiziune.

La sfarsitul lui 2004 (anul maimutei) Travka intra in studio la insistentele fanilor.

Are loc o importanta schimbare de copmponenta. Razvan este inlocuit de Alexei, in locul caruia vine Alex (curtat cu disperare si de alte trupe celebre). Alex decide : `Travka este viata mea !`- titlu aparut pe prima pagina a ziarelor de high-life.

Temperament excentric, George, pleaca in Africa, unde, in vara lui 2005, la un concurs (ilegal) de raliuri este accidentat grav si internat de urgenta la Spitalul Floreasca din Bucuresti, ultimele lui cuvinte inainte de pierderea cunostintei fiind : `Vreau acasa !`.

Pauza dureaza cateva luni dupa care George revine spectaculos in viata artistica.

In decembrie, dupa indelungi negocieri cu celebre case de discuri, Travka decide : `Scoatem album cu o casa independenta !`. Zis si facut. Concertul de lansare are loc in data de 15 decembrie 2005 in Laptaria lui Enache`.

http://www.travka.ro/