Tudor Gheorghe - Primavara

Piesa Tudor Gheorghe Primavara face parte de pe albumul Primavara , lansat in anul 2002 la casa de discuri Media Services .

Versuri Tudor Gheorghe - PrimavaraSus, prin crangul adormit, A trecut in taina mare, De cu noapte, risipit Siruri de margaritare Din panere de argint, Stol balai De ingeras Cu alai De toporasi. Primavara, cui le dai? Primavara, cui le lasi?

Se-nalta abur moale din gradina, Pe jos, pornesc furnicile la drum. Acoperisuri vestede-n lumina Intind spre cer ogeacurifara fum. Pe langa garduri s-a zvantat pamantul Si ies gandacii-Domnului pe zid. Ferestre amortite se deschid Sa intre-n casa soarele si vantul. De prin balcoane Si coridoare Albe tulpane Falfaie-n soare. Ies gospodinele, Iuti ca albinele, Parul le flutura, Toate dau zor. Unele matura, Altele scutura Colbul din patura Si din covor. Un zarzar mic, in mijlocul gradinii, Si-a rasfirat crengutele ca spinii De frica sa nu-i cada la picioare Din crestet, valul subtirel de floare. Ca s-a trezit asa de dimineata Cu ramuri albe - si se poate spune Ca-i pentru-ntaia oara in viata Cand i se-ntampla-asemenea minune. Un nor sihastru Si-aduna-n poala Argintul tot. Cerul e-albastru Ca o petala De miozot.

Soare crud in liliac, Zbor subtire de gandac, Glasuri mici De randunici, Viorele si urzici... Primavara, din ce rai Nevisat de pamanteni, Vii cu mandrul tau alai Peste cranguri si poieni? Pogorata pe pamant In matasuri lungi de vant, Lasi in urma, pe campii, Galbeni vii De papadii, Balti albastre si-nsorite De omot topit abia Si pe dealuri mucezite Araturi de catifea. Si porneste departe-n sus Dupa iarna ce s-a dus, Dupa trena-i de ninsori Asternuta pe colini... Drumuri-nalte de cocori, Calauzii cei straini, Isi indreapta an cu an Pasul tainicsi te mint Spre tinutul diafan Al campiilor de-argint. Iar acolote opresti Si doar pasul tau usor, In omat stralucitor, Lasa urmei viorii De condori imparatesti Peste albele stihii...

Primavara, unde esti?Comentarii

Poze cu Tudor Gheorghe

vezi toate pozele