BestMusic.ro » Tudor Gheorghe » Tudor Gheorghe a compus balada catusei

Tudor Gheorghe a compus balada catusei


Premiera turneului "Tot Degeaba" a avut loc pe 5 decembrie, la Opera Nationala din Timisoara, orasul de unde a inceput Revolutia, in 1989. "Nu am inceput intamplator cu Timisoara. Sala a fost arhiplina, muzicienii au fost exceptionali. Poemele mele, care reflecta realitatea cruda si amarata pe care o traim, debusoleaza nitel. Am simtit asta. Spectatorii parca se strangeau in ei cand auzeau adevarurile pe care le cantam. Dar, in final, si-au dat seama ca au asistat la un spectacol. Reactia a fost absolut extraordinara. Romanii sunt obisnuiti sa aplaude pe toata lumea. Eu insa primesc altfel de aplauze. Ale mele nu sunt de complezenta!”, declara Tudor Gheorghe.

Pe 9 decembrie – "Tot Degeaba" va ajunge la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi, pe 12 decembrie - la Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu” din Brasov, pe 15 decembrie - la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti, pe 16 decembrie - la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, pe 19 decembrie - la Teatrul National "Marin Sorescu” din Craiova si pe 22 decembrie – la Sala Palatului din Bucuresti.

"Eu nu fac nimic doar de dragul de a face ceva. M-am sprijinit pe chitara la primul meu spectacol si ma voi sprijini in continuare, ca pe o recuzita, care ma ajuta sa comunic. Folosesc, insa, si marea orchestra, folosesc si o trupa de rock, pentru ca ele sunt necesare. Spectacolul va incepe cu <>, nu vor lipsi nici colindele, nici <>... <>. Multi artisti imi canta acest colind, dar nimeni nu spune ca muzica si textul imi apartin... Nu ma deranjeaza, am intrat deja in folclor!”, marturiseste Tudor Gheorghe.

"Tot Degeaba” nu este un rechizitoriu, este un spectacol care trage multe semnale de alarma si are la baza un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat "Mie-mi pasa", realizat in memoria martirilor de la Timisoara si a tuturor victimelor Revolutiei din decembrie 1989. Acest spectacol este construit in intregime pe versurile scrise chiar de "olteanul universal”.

"Sunt foarte multe poeme noi, iar piesele vechi au fost reorchestrate de Marius Hristescu. <> este mai dureros, fiindca si atunci cand politicienii declara ca ne vor binele, ne vor raul. Sunt multe adevaruri dureroase spuse, cu umor, cinism si speranta! Este un spectacol care ilustreaza, in mod artistic, o realitate prin care trecem. Sa dea Dumnezeu sa treaca mai repede aceasta realitate si sa intram intr-o normalitate! incerc sa trezesc romanii din somn, cu un lamento al hotilor mici, care se vaita ca hotii cei mari sunt pe afara, sau cu balada unei catuse. O catusa este parasita, sta singura si e trista ca vin suratele ei din import si ii iau locul... Catusa batrana sta intr-un cui, uitata de toata lumea, dar e linistita pentru ca toate suratele ei stiu ca ea o sa-l ia pe presedinte!”, ne dezvaluie Tudor Gheorghe.

Biletele se gasesc pe www.tudor-gheorghe.ro si la casa de bilete a Salii Palatului. Din respect pentru artist si pentru spectatori, dupa ora 19:10 nu se mai permite accesul in sala de spectacol. Dupa inceperea spectacolului, locurile isi pierd valabilitatea. Va rugam sa luati in considerare traficul rutier aglomerat si locurile reduse de parcare din zona Salii Palatului. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. Copiii peste 7 ani platesc bilet de intrare.
Mai multe stiri despre: turneu  concerte 2016  piesa noua 2016 
Publicat pe 08 Decembrie 2016 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram