BestMusic.ro » Up To Eleven » Biografie Up To Eleven

Biografie Up To Eleven

Up To Eleven
Trupa Up to Eleven, pana acum cunoscuta publicului sub numele de SpitFire, s-a nascut in anul 2006, in Bucuresti, din pasiunea pentru muzica impartasita de patru baieti. Primul concert al trupei a avut loc in iulie 2006 dupa lungi pregatiri si repetitii. Desi au debutat cu un concert de coveruri, creatiile originale ale formatiei poarta influente din grunge, metal si alternativ.

In decursul anilor Up to Eleven a cantat in cluburi precum Utopia, Basement, Big Mamou si Suburbia, a deschis concertul trupei suedeze Nostradameus si a impartit scena cu trupe de renume din underground-ul romanesc precum Luna Amara, Nexus si Voodoo.

In aprilie 2008 formatia a fost invitata in cadrul emisiunii Autostrada TVR pentru a da un interviu si pentru a performa live. Vara anului 2008 a fost marcata de participarea trupei in cadrul mai multor festivaluri - Dacorum Bike Fest, Pro Bikers (unde au cantat pe aceeasi scena cu Act, Quartz, Altar, Luna Amara, Directia 5), Academia de Rock. In toamna aceluiasi an Up to Eleven a concurat in competitia Global Battle of the Bands.

Anul 2009 a fost pentru trupa un an al realizarilor.Sirul concertelor sustinute in 2009 a culminat cu ocuparea primului loc pe podiumul competitiei Maximum Rock Suport pentru Underground. Castigarea premiului intai este una dintre cele mai mari realizari ale trupei de pana acum si a venit ca o recunoastere a meritelor trupei.

Ca o consecinta a anului 2009, inceputul lui 2010 a fost piatra de hotar pentru un nou inceput. Trupa se afla acum sub indrumarea unui manager profesionist si, pentru a pecetlui noul inceput, trupa a facut o schimbare la care se gandea deja de mai mult timp. In urma exprientei acumulate si a realizarilor obtinute formatia a considerat necesar sa-si schimbe numele intr-unul mai reprezentativ. Astfel, Lax, Bobo, Liviu si Leo sunt acum "Up To Eleven" nume ales ca o metafora a pasiunii lor pentru muzica si a dorintei lor de a atinge culmile performantei. Cu motoarele pornite "up to eleven", trupa lucreaza acum la lansarea primului album, "Escape".
 
Membri:Lax - voce, Leo - chitara, Liviu - bass, Bobo - tobe
 
Sursa: Tuborg Sound