BestMusic.ro » Vama Veche » Se rupe Vama Veche!

Se rupe Vama Veche!

Se rupe Vama Veche!

Cei cinci membri ai trupei Vama Veche s-au impartit in doua tabere, care-si trimit mesaje de razboi. Pe de-o parte Tudor Chirila, alaturi de chitaristul Eugen Caminsky, care doresc sa continue proiectul Vama Veche cu alti muzicieni, iar in tabara a doua Liviu Manescu (bass), Razvan Lupu (baterie, percutie) si Traian Balanescu (pian, claviaturi), fondatori ai trupei, care spun ca doresc sa continue colaborarea in vechea componenta.

Tudor Chirila:
`Nu cred ca numarul membrilor este relevant in crearea unui nume, cum este Vama Veche, ci contributia fiecaruia in parte. Mai ales ca, de la infiintarea ei, Vama Veche a suferit mai multe modificari de structura.

Colegii mei au omis sa-l mentioneze pe Eugen Caminsky, chitaristul acestei formatii, care e impreuna cu noi de sase ani. Impreuna cu el, voi sustine marti o conferinta de presa in care ne vom preciza pozitia fata de toate stirile si declaratiile contradictorii din ultima vreme si vom vorbi despre proiectele Vama Veche`.

Traian Balanescu (pian, claviaturi):
`Tudor Chirila s-a hotarat intr-o buna zi ca nu mai vrea sa lucreze cu noi si ne-a comunicat asta. Mai mult decat adevarul nu am ce sa spun. Acum totul depinde de el, pentru ca, de fapt, el este cel care a plecat.

Intr-o buna zi a spus ca nu mai vrea sa cante cu noi, ca vrea sa-si gaseasca alti muzicieni, pe care sa-i grupeze sub titulatura Vama Veche.
Marca Vama Veche nu apartine deocamdata nimanui, nu a inregistrat-o nimeni la OSIM, iar pana acum nici nu ne-am gandit ca ar fi nevoie, dar acum nu stiu ce sa zic. Noi suntem cei mai uimiti si ne asteptam la orice.

Am discutat ore in sir si suntem de acord, trei din trupa, sa nu se mai foloseasca de acest nume nimeni, nici al patrulea, nici noi trei. Vama Veche reprezinta ceva, muzica aia nu trebuie sa se piarda. A fost o valoare. Este o valoare. Cu piesele este alta discutie.

Mare parte a pieselor sunt compuse de mine, cum ar fi `Ana`, `Iubeste mainile si ochii`, multe dintre piesele de pe albumul `Am sa ma intorc barbat`. Sigur, nu spun ca nu este o munca generala si ca ideile mele nu au fost excelent puse in valoare de restul echipei.

Dar el vrea acum sa ia munca generala si sa plece. Am discutat, invocand si argumente emotionale, si rationale. Raspunsul lui a fost acelasi.

Nu poate sa cante fara cei care au lucrat la piesele astea. Este anormal ce isi doreste. Il asteptam sa lucreze cu noi in continuare, sper ca lucrurile sa se intoarca la ce au fost, ne poate trece supararea foarte usor.

Nu avem deocamdata alt proiect. Sigur, trebuie sa traim din ceva si, cum la suruburi nu ma pricep, voi trai din muzica. Dar nu vreau asta in schimbul Vamii Vechi`.

Liviu Manescu (BASS):
`Istoria este scrisa de nu stiu cat timp. Fondatori ai acestei trupe suntem noi, Traian Balanescu, Liviu Manescu si Tudor Chirila. Acum traim vremurile in care Tudor Chirila ne anunta ca pleaca, ca nu mai are nevoie de noi.

Noi am hotarat, inca de la inceputuri, ca tot ce facem vom face impreuna, ca putem avea inspiratie intr-o zi si in alta nu, ca ne vom ridica unul pe celalalt, ca intr-o familie.
Acum situatia este ciudata. Abia am lansat un album si ne pregateam sa-l promovam in toata tara in turneu, dar el si-a facut un calcul si a hotarat sa mearga mai departe fara noi. Sigur, probleme exista in orice trupa.

Unele dintre problemele pe care le-a avut vreodata trupa Vama Veche au fost generatoare de piese si idei noi. Un exemplu este "Nu am chef azi”. Inainte de a aparea noi pe scena pentru prima oara si chiar inainte de a avea un nume, ne-am certat cu Tudor.

El a aruncat clarinetul pe jos si a spus ca nu mai canta. Raspunsul lui de atunci a fost "ne vedem joi”, pentru ca joi era primul nostru concert, la Laptaria lui Enache.

Realitatea este ca noi, cei din Vama Veche, il asteptam oricand, dar el nu-si mai doreste treaba asta. Si intr-o familie este posibil sa se produca un divort. Daca nu mai putea sa cante alaturi de noi, putea sa plece, sa-si faca un proiect propriu, cu piese proprii, nu sub titulatura unui proiect muncit de noi in zece ani.

De fapt, nu e un proiect: Vama Veche e familia noastra, ratiunea noastra de a merge mai departe in viata. Noi dorim sa ne exprimam, iar Vama Veche era modalitatea noastra de expresie. Cautam solutii, nu gasim, mingea e la el in teren. Speram sa se rezolve. Speranta moare ultima`.

Evenimentul Zilei
Publicat pe 04 Septembrie 2006 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu