BestMusic.ro » Vama » Biografie Vama

Biografie Vama

Vama

Vama este una dintre cele mai apreciate trupe de pop-rock din Romania. Proiectul a fost fondat de Tudor Chirila si Eugen Caminschi, care au decis in 2006, dupa 10 ani alaturi de Vama Veche, sa o ia de la capat impreuna cu Gelu Ionescu, Lucian Cioarga si Dan Opris.

Primul album al trupei, “Vama”, a aparut in 2008 la Cat Music si a fost lansat printr-un concert la Arenele Romane din Bucuresti. Cu single-uri ca “E plin de fete” si “Bed For Love”, Tudor Chirila si colegii sai s-au instalat din nou in topurile muzicale, iar concertele lor erau sold-out.

In perioada 2008 – 2010 a existat un proces privind drepturile de autor asupra pieselor trupei Vama Veche, pe care Tudor Chirila nu avea voie sa le interpreteze in concerte fara acordul fostilor colegi (actualmente Trupa Veche), incheiat amiabil intre cele doua parti, care au hotarat ca atat Trupa Veche cat si Vama pot folosi repertoriul.

Cel de-al doilea album Vama, “2012” a fost lansat pe 28 mai 2012, printr-un concert de anvergura la Sala Palatului din Bucuresti. Show-ul a fost deschis cu piesa “Epidemie de iubire” si a devenit subiectul celui mai recent videoclip al trupei.

Vama inseamna:  Tudor Chirila, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioarga, Dan Opris.