BestMusic.ro » Vama » Cum se pregateste VAMA pentru cel mai complex show din cariera formatiei

Cum se pregateste VAMA pentru cel mai complex show din cariera formatiei


VAMA se afla in toiul ultimelor pregatiri pentru cel mai complex show din cariera formatiei. Spectacolul de pe 12 octombrie de la Sala Polivalenta promite participantilor o experienta la standarde internationale pentru care artistii repeta zilnic cate 6 ore si pentru care au angrenat o echipa de creatie si productie exceptionala.

Conceptul scenografic al show-ului poarta semnatura Irinei Moscu, o renumita scenografa de teatru care colaboreaza constant cu regizori precum Radu Afrim, Radu Nica sau Bobi Pricop si care anul acesta a fost nominalizata la Premiile UNITER pentru cea mai buna scenografie (piesa ”Pasarea retro se loveste de bloc si cade pe asfaltul fierbinte”, in regia lui Radu Afrim). Desi se afla la prima provocare ce vizeaza un proiect de tip concert, Irina a construit un concept foarte ofertant din punct de vedere vizual care va fi completat de creatiile vizuale ale unei echipe de VJs din Olanda. VAMA a colaborat anterior cu acestia pentru recitalul sustinut in cadrul festivalului UNTOLD in luna august. Conceptul de light design al spectacolului va fi semnat de Daniel Klinger.

”Am incercat sa cream un show predominant vizual, dar care sa fie ceva atipic pentru piata muzicala din Romania. Documentatia stage design-ului a pornit de la concertele internationale (Radiohead in scenografia lui Andi Watson; turneele lui Kanye West sau Beyonce in scenografia lui Es Devlin). Conceptul a fost construit in jurul a trei elemente vizuale puternice: o instalatie de linii ecrane LED, un ecran de proiectie ce va fi situat in spatele scenei si care va completa imaginile oferite de instalatie si, nu in ultimul rand, o podea luminoasa pe care isi vor desfasura activitatea artistii. Piesa de rezistenta va fi cu siguranta instalatia de ecrane LED care in timpul show-ului se vor afla in miscare, transformand imaginile din 2D in 3D. Toate elementele vizuale vor rula gradual, pe masura ce show-ul creste in intensitate. Practic, intreg conceptul va prinde pe parcursul unor etape succesive in care imaginea estetica a scenei se va construi de la piesa la piesa, adaugand de fiecare data cate un nou element-surpriza”, a declarat Irina Moscu.

VAMA invita fanii sa contribuie la crearea playlist-ului

VAMA obisnuieste sa-si surprinda constant comunitatea de fani, iar acum i-au invitat sa nominalizeze si sa voteze piesele pe care vor sa le auda live in cadrul show-ului de la Sala Polivalenta. Publicul isi poate vota piesa preferata aici. Playlist-ul va include majoritatea pieselor de pe noul album, Better, al treilea material discografic din cariera formatiei, care va fi completat de un best-of al celor mai cunoscute hit-uri ale trupei.

"Vrem sa spunem 12 povesti prin sunet, imagine si lumina si sa cantam si niste hituri Vama si Vama Veche care sa poata fi integrate (mai) usor intre cantecele noi. Pentru ca diferenta sonica si de compozitie intre ce facem acum si discurile trecute e destul de mare. E o etapa noua cu muzica noua, mai actuala", a declarat Tudor Chirila.

Biletele pentru spectacolul VAMA de la Sala Polivalenta pot fi achizitionate online de pe www.iabilet.ro, www.eventim.ro, magazinele Flanco si reteaua iaBilet. Biletele au urmatoarele preturi: \"Pe teren\" - Ultras: 230 lei, Fans: 150 lei, Acces General: 85 lei / \"In Tribune\" - Cat A: 260 lei, Cat B: 195 lei, Cat C: 100 lei

Pentru fanii care-si doresc o experienta extra, VAMA a pregatit si un supliment Meet & Greet care include o intalnire informala cu VAMA inaintea concertului, tricou si cana VAMA, plus un poster cu autografele membrilor trupei. Numarul de suplimente este limitat, iar acestea sunt valabile doar cu bilet cumparat separat.

Componenta formatiei VAMA: Tudor Chirila – voce, Eugen Caminschi – chitara, Lucian Cioarga – tobe, Gelu Ionescu – clape, Dan Opris - bass.
Mai multe stiri despre: sala polivalenta  concerte 2017 
Publicat pe 29 Septembrie 2017 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram