BestMusic.ro » Vama » Tudor Chirila a pierdut procesul cu fostii colegi de trupa

Tudor Chirila a pierdut procesul cu fostii colegi de trupa

Tudor Chirila a pierdut procesul cu fostii colegi de trupa

Tudor Chirila a pierdut procesul cu fostii sai colegi din trupa Vama Veche si urmeaza sa plateasca despagubiri si cheltuieli de judecata in valoare de 15.000 de euro, potrivit avocatului reclamantilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat, miercuri, o hotarare definitiva si irevocabila in procesul intentat in urma cu trei ani de membrii trupei Vama Veche formatiei Vama, al carei solist este Tudor Chirila, pentru incalcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche.

Pe langa suma pe care o are de platit, Tudor Chirila si trupa Vama nu mai au voie sa interpreteze piesele fara acordul formatiei Vama Veche.

"Noi nu ne-am dorit acest proces, am vrut doar sa ne fie respectate drepturile. Din pacate, acest lucru nu s-a putut realiza pe cale amiabila, asa cum ne-am dorit. Hotararea instantei de judecata ne bucura, mai ales pentru ca ea constituie un inceput important pentru muzica romaneasca.

De acum inainte, compozitorii romani se vor putea folosi de acest precedent pentru a-si proteja drepturile atunci cand acestea sunt incalcate de catre alti artisti, organizatori de spectacole sau alti utilizatori", spun Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan "Lapi" Lupu, fostii colegi ai lui Chirila in Vama Veche.

In ceea ce priveste melodiile fostei trupe Vama Veche, cei trei subliniaza ca nu vor interzice niciunui alt artist sa le interpreteze piesele, daca acesta o va face in baza unui contract de interpretare legal incheiat cu autorii.

"Tudor Chirila s-a folosit de piese, imediat dupa destramarea trupei, fara sa existe o astfel de intelegere legala. Mai mult, a si incheiat contracte folosindu-se de numele Vama Veche", a declarat Manescu.

Sursa: NewsIn, via Ziare.com
Mai multe stiri despre: proces  Tudor Chirila  scandal 
Publicat pe 11 Martie 2010 , de Alina Alexandrescu

Adauga un comentariu