BestMusic.ro » Vunk » Biografie Vunk

Biografie Vunk

Vunk

Vunk (Vank), trupa de muzica pop-rock din Romania, a aparut in anul 1994. Timp de 14 ani, membrii formatiei - Victor, Alex, Nicu, Cornel - au activat sub acest nume de scena. In 2008, Cornel Ilie anunta pe siteul oficial destramarea trupei, iar apoi revenirea sub numele de Vunk.

`Trupa Vank s-a destramat in septembrie 2008. Noi, membrii ex-Vank, cu siguranta ne vom continua activitatea muzicala, insa pe cai separate, in proiecte noi, sub alte nume artistice. Numele Vank - si nicio alta asemanare a sa - nu va mai fi folosit niciodata in nicio aparitie discografica, concert, videoclip sau orice alt act artistic`, statea scris pe siteul Vank.

Astazi, Vunk inseamna Cornel Ilie, Nicu Sarghea, Bogdan Crucianu, Gabi Maga.

Era VANK

Primul concert Vank a avut loc in octombrie 1994, la Teatrul `Ion Creanga`, alaturi de ZOB. Dupa o pauza destul de lunga, in 1999 cei patru isi lanseaza single-ul `Independent`, ce devinde in scurt timp imnul postului tv Atomic.

In noiembrie `99, apare si primul album, numit `Voyeur`. Acesta continea 10 piese. Nu dupa mult timp, Vank intra pe toate canalele radio-tv din tara cu piesa `Noi o scoatem la capat`. Ulterior, piesa a devenit smash-hit.

Cel de-al doilea album al baietilor, `6 piese de 5 stele`, apare in 2001, avand ca prim sigle de promovare `Regele soselelor`.

Dupa numai un an, formatia revine cu un nou material discografic, numit `In haine noi`. Discul includea atat piesa `All Too Young`, cu care au ocupat locul II la selectia nationala Eurovision 2002, cat si `N-am noroc`, un remake al unei piese semnate Anda Calugareanu.

In 2004, Vank revine cu un album Best Of, pe care apar hiturile trupei lansate de-a lungul timpului, printre care se numara: `1000`, `Balada pentru o minune`, `Langa inima mea vine inima ta`, `Iubire cu imprumut` si altele.

Cea mai reprezentativa melodie Vank ramane `Prajitura cu jeleu`, ale carei versuri devenisera imnul baietilor de liceu: `Vreau sa dau mereu/La pustoaice de liceu/Prajitura cu jeleu`.

Era Vunk

In 2009, Vunk se reinventeaza si revine in prim-planul scenei muzicale. Primul single a fost `La orice ora`, urmat de `Dau alarma`, `Prima noapte`, `Artificii pe tavan` si `Lacrimi de coniac`.
In februarie 2010, Vunk a lansat albumul `Ca pe vremuri`, iar la finalul anului a lansat campania `Vreau o tara ca afara`.

In 2011, Vunk a castigat toate premiile posibile: Cea mai buna trupa pop-rock, Cel mai bun album pop-rock, Premiul de excelenta, Cel mai bun rock si Cea mai buna interpretare.