BestMusic.ro » Muzica artisti celebri » Suflet de circar: Wilhelmina Arz semneaza costumele pentru Zaronia

Suflet de circar: Wilhelmina Arz semneaza costumele pentru Zaronia

Suflet de circar: Wilhelmina Arz semneaza costumele pentru Zaronia

Wilhelmina Arz semneaza costumele pentru show-ul "Zaronia” al Cirque Etoile, o poveste fantasy despre lupta dintre doua forte mistice, care urmeaza sa aiba premiera saptamana viitoare, pe 28 martie, la Bucuresti. De la creatiile Wilhelminei, exuberante, dramatice, fluide, pana la proiectiile video, muzica tulburatoare si forta numerelor de acrobatie sub bagheta lui Doru Mois, fost campion european si mondial la gimnastica aerobica, antrenat in arenele Cirque du Soleil, "Zaronia” este un spectacol de teatru vizual pentru toate varstele, dar mai ales pentru cei mari. Din aprilie, in fiecare vineri, de la ora 20.00, la Sala Etoile din Sos. Berceni, nr. 24.

Cu noul sau proiect pentru Cirque Etoile, Wilhelmina Arz deschide o usa spre o alta latura a costumului de spectacol. Creatoarea spune ca designul pentru distributia Zaronia "nu e neaparat contemporan al tendintelor sezonului in fashion, dar reflecta, uneori imperceptibil, acel ceva al vremurilor prezente. Costumele de circ sunt o lume aparte - cred ca intalnirea cu ea inseamna, pentru multi dintre noi, prima experienta in lumea spectacolului. Cum altfel ar putea fi deci garderoba Cirque Etoile decat extravaganta, plina de stralucire si culoare. Cromatica este definitorie in cazul scenei. Culorile devin coduri, mesaje, transmit stari si transforma personajele”

"Radiografie vestimentara” a personajelor, costumele pentru elementele de acrobatie create de Wilhelmina Arz respecta fidel linia corpului (second skin). Din distributia Zaronia fac parte 30 de acrobati si dansatori din Romania si Republica Moldova, castigatori de concursuri internationale si gimnasti de performanta. Momentul de maxima tensiune al show-ului este trambulina, unde acrobatii ignora legile gravitatiei si urca spre infinit, combinand dublu-salturi cu intoarcere cu suruburi, interschimband axele orizontale si verticale. Se adauga acrobatii la sol, acrobatii aeriene la 5 metri deasupra scenei, numere de cerc absolut fascinante si o coregrafie ce combina elemente de street-dance cu dans contemporan.

Zaronia este de fapt o lume magica. Cu ani in urma, osteniti de calatoria lor prin Univers, doi demoni, Zaro si Onia, iau in stapanire un taram al nimanui. Zadarnic isi doresc un mostenitor, caci Onia, proaspata regina, nu poate sa poarte copii. Zaro intalneste o alta femeie, simpla, dar frumoasa, de care se indragosteste. La scurt timp Lilly vine pe lume. Regina descopera taina lor si, innebunita de durere, ordona executia copilei din flori, acum singurul mostenitor al Zaroniei. Afland de planul criminal, Zaro cauta un loc in Univers unde Lilly ar putea trai departe de furia reginei, si sfarseste prin a o ascunde intr-o lume condusa de oameni. Doua decenii mai tarziu, regina prinde de veste. Crescuta fara parinti, Lilly este fericita doar in preajma lui Daimon, de care e indragostita. Demonii trimisi de regina s-o rapeasca nu o pot atinge – e protejata de o aura puternica. In locul ei, demonii il iau pe Daimon, gandind ca s-ar putea dovedi de folos. Aici incepe Zaronia...

Biletele costa 65 de lei si sunt disponibile pe Bilete.ro, in magazinele Germanos, in oficiile Postei Romane si in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro.
Mai multe stiri despre: spectacole  cirque etoile 
Publicat pe 19 Martie 2014 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram