BestMusic.ro » Vaya Con Dios » Biografie Vaya Con Dios

Biografie Vaya Con Dios

Vaya Con Dios

Vaya Con Dios (`Du-te cu Dumnezeu` - in limba spaniola) este o trupa belgiana fondata in anul 1986 de Dani Klein (voce), Dirk Schoufs (bass) si Willy Lambregt (chitara). Primul single `Just a Friend Of Mine` a devenit hit peste noapte (s-au vandut 300.000 de copii numai in Franta).

Inainte ca trupa sa scoata un prim disc, Willy parasete formatia si se alatura trupei The Scabs, deoarece considera ca Vaya Con Dios `nu era destul de rock'n'roll`. Astfel, cel dintai album al trupei - `Puerto Rico` a fost inregistrat cu alti chitaristi. Single-urile `Puerto Rico` si `Don't Cry For Louie` au deschis si mai multe drumuri pentru viitorul formatiei.
Al doilea LP continua povestea de succes a trupei cu hituri precum `What's The Woman` si hit-ul European `Nah neh nah`.

In 1991, Dirk Schoufs si Dani Klein nu s-au mai inteles, iar Dirk a parasit trupa. Albumul `Time Flies` care este lansat in 1992 este foarte trist spre deosebire de cele de dinaintea lui. Discul este realizat integral de Dani Klein, care lamureste faptul ca trupa `Vaya Con Dios` este de fapt un singur om, o femeie fatala.

In 1995, Dani Klein scoate pe piata albumul `Roots and Wings`, ale carui melodii prezinta influente din muzica indiana si araba.

Dupa ce a vandut 7 milioane de copii in toata lumea, Dani Klein a  fost rapusa de propriul succes.  In 1996 s-a retras de pe scena muzicii declarand ca doreste sa-si `traiasca viata`.  Abia dupa 4 ani, ea a revenit in lumea muzicii, cu o noua formatie numita Purple Prose care s-a bucurat de un oarecare succes. 
Vaya Con Dios a revenit in atentia publicului in anul 2004 cu albumul `The Promise`.

In 2006 a fost lansat cel mai important album al trupei, The Ultimate Collection. Discul recompunea istoria trupei belgiene.

Discografie Vaya Con Dios: Vaya Con Dios (1988), Night Owls (1990), Time Flies (1992), Roots & Roots (1995), The Best Of (1996), What's A Woman: The Blue Sides Of Vaya Con Dios (1998), The Promise (2004), The Ultimate Collection (2006).