BestMusic.ro » Verbal » Biografie Verbal

Biografie Verbal

Verbal
Depasind obstacolele artistului debutant, K-rie si Baboi au decis sa formeze, in anul 2001, trupa VERBAL. Baietii au parcurs un drum lung pana sa ajunga la a lansa primul album- Operatiunea XXX. Colaborarea cu Gianiny Munteanu i-a incurajat pe cei de la VERBAL sa se implice in Actiunea Instrumentalul, proiect sustinut si de cei de la Parazitii. Insa, in acel moment, piesele nu au avut impactul asteptat.

Pentru o perioada, concertele baietilor s-au desfasurat in cluburi, cele in aer liber fiindu-le interzise. Aceasta “cenzura” a venit in urma unui incident petrecut in timpul zileleor orasului lor natal, Ramnicu Valcea, in 2003. Atunci, componentii trupei au fost catalogati de presa locala ca fiind “ Cantareti spurcati la gura” si “Golani care au vrut sa devina cantareti peste noapte”.

Insa, datorita faptului ca nimeni nu poate deveni cantaret peste noapte, baietii au continuat lucrul in studio. K-rie a devenit inginer de sunet intr-un studio din Ramnicu Valcea, unde a lucrat alaturi de compozitori consacrati de la Sud Est Production- George Calin si Rolando Vasilescu, perfectionandu-si stilul, avand posibilitatea de a incepe lucrul la primul album, VERBAL. Cu instrumentatia si mixajul facute de K-rie, trupa inregistreaza aproximativ 30 de piese in intervalul 2003- 2004. In urma aparitiei pe piata a compilatiei “Sud stil Party” 2004, album pe care era si una dintre piesele semnate VERBAL, baietii semneaza un contract cu Scandalos Music. Mai tarziu, Puya, cel care se ocupa de label in lipsa lui Sisu, decide sa selecteze 13 track-uri pentru a pregati primul album VERBAL. In urma acestei colaborari, trupa semneaza un parteneriat cu R.U.L./ ROTON.


Casa de discuri: Roton