BestMusic.ro » Victoria Lungu » Biografie Victoria Lungu

Biografie Victoria Lungu

Victoria Lungu

Victoria Lungu este nascuta la 27 noiembrie 1971 in satul Grinauti, sect. Rascani, r. Balti.
In 1978 – 1989 – Scoala medie de cultura generala din s. Grinauti;
In 1979 – 1984 – Scoala muzicala din s. Pelinia, specialitatea vioara.
In 1989 – 1992 – Institutul de Arte din Chisinau la facultatea: actor de teatru si cinema.
In 1997 absolveste Conservatorul de Stat din Chisinau la facultatea: canto de estrada si jazz.

In 1992 – premiul II la Festivalul de muzica usoara din Buzau.
In 1993 – premiul II la Festivalul de muzica usoara din Moldova „Clipa de noroc”.
In 1999 – premiul I la Festivalul de muzica usoara din Moldova „Maluri de Prut”.
In 2000 a fost lansat albumul „Vacanta la mare”(producator "Can Records").

Pana in prezent a colaborat cu mai multi compozitori si textieri: Marian Starcea, Boris Lebediuc, Valentin Danga, Georgeta Voinovcan, Liviu Stirbu, Vitalie Curilkin, Alexandru Cosovan, Ioana Sulac, Ianos Turcanu, Grigorie Vieru, Petre Popa, Traianus, Vsevolod Ciornei.

Compozitorul si maestrul in arta Marian Starcea spunea despre Victoria Lungu urmatoarele:

O cunosc pe Victoria Lungu inca din anul 1993, unde a debutat cu succes la festivalul „Clipa de noroc".

Pe parcursul intregii perioade de colaborare cu Victoria Lungu, constat cu placere ca manifesta motivare continua pentru perfectionare si crestere profesionala. Fiind foarte atenta, receptiva si talentata, face fata intregii game de sarcini si responsabilitati, caracteristice profesiei de cantaret.

Ma impresioneaza mult simtul deosebit al ritmului, muzicalitatea si elanul cu care se implica in tot ce face, fiind astfel, o cintareata destul de bine cunoscuta in tara.

Victoria Lungu este o neobosita cautatoare a formelor de expresie muzicala reusind, astfel, sa transmita, emotiile sale publicului, desi ar trebui sa recunosc ca are un potential mult mai mare ramas deocamdata nevalorificat.

Avand o capacitate de munca deosebita si un grad inalt de responsabilitate, si-a demonstrat nu o data profesionalismul in domeniul muzicii usoare, participand la numeroase concerte si festivaluri, la care detine si premii, fapt ce a contribuit la o recunoastere a interpretei de catre publicul larg si de catre elita muzicala. Se implica cu entuziasm in diverse concerte de binefacere din tara. Un accent important in realizarea carierei sale de interpret a constituit-o si colaborarea cu compozitori si textieri profesionisti, ceea ce ne vorbeste de o selectie riguroasa a repertoriului si de un gust estetic.

Fiind o interpreta buna, creativa si cu multa daruire de sine, Victoria Lungu s-a impus in viata publica a republicii ca fiind o personalitate artistica, o cantareata cu un viitor bine definit, castigand-usi multi admiratori.

La ora actuala Victoria Lungu este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune si de perspectiva interprete din republica.

Cunoscandu-i talentul si caracteristicile de personalitate, sant convins ca Victoria Lungu isi propune sa realizeze cate mai multe proiecte de calitate, fapt ce va contribui la o mai mare recunoastere din partea ascultatorilor.

Luand in consideratie performantele si succesele Victoriei Lungu, dorinta permanenta de crestere profesionala, am toata certitudinea ca corespunde rigorilor pentru a fi membru al Asociatiei Interpretilor de Muzica Moara pe linga Uniunea Muzicienilor.

Sursa: music.md

Comentarii Victoria Lungu