BestMusic.ro » Viky Red » Biografie Viky Red

Biografie Viky Red

Viky Red

Artist, producator si compozitor deopotriva, Viky s-a nascut pe data de 27 mai 1984, la poalele Tampei.

Avea doar sase ani cand a pasit pentru prima oara pe scandura scenei, la un concurs de interpretare pentru copii, de unde nu a plecat cu mana goala.

La 13 ani, a primit de la parinti un pian de jucarie. Si-a plimbat degetele pe claviatura si, aproape instantaneu, i-a incoltit in suflet dorinta de a invata sa cante la clape, ceea ce a si facut, de unul singur.


Dupa ce a cantat in cluburi timp de trei ani, Viky a hotarat sa treaca granitele tarii si sa experimenteze diferitele genuri muzicale din Europa. Un an mai tarziu, s-a intors acasa si a parasit Brasovul, cu-al lui farmec medieval, pentru agitatia capitalei. Talentul lui nu a trecut neobservat, aducandu-i numeroase colaborari. A facut parte din trupa funk "Slang" si a urcat pe scena alaturi de artisti importanti, precum Paula Seling.


In anul 2007, Viky s-a alaturat proiectului "Morandi", in calitate de clapar. Impreuna cu trupa Morandi, a avut sansa sa cante pe aceeasi scena cu artisti internationali ca "30 Seconds to Mars" sau Jennifer Lopez si sa sustina concerte in zeci de tari, printre care si: Marea Britanie, Rusia, Spania, Italia, Grecia, Serbia, Turcia, Ucraina, Kazahstan si Tarile Baltice.


In paralel cu aceasta colaborare, Viky a simtit nevoia sa se intoarca la prima dragoste - cantatul - asadar, impreuna cu colegii si prietenii sai din band-ul Morandi, Razvan, Radu si Alex, a format trupa "Sonichouse" si a lansat un album, "Supersonic".


Acum, Viky porneste pe drumul unei cariere solo, construite sub numele de "VIKY RED". Primul pas a fost deja facut, odata cu lansarea single-ului "If you ever feel" (compus si produs in colaborare cu Deepside Deejays) si a videoclipului (in regia lui Iulian Moga).