BestMusic.ro » Ville Valo » Biografie Ville Valo

Biografie Ville Valo

Ville Valo

Ville Hermanni Valo, nascut pe 22 noiembrie 1976, este vocalistul, compozitorul si frontman-ul trupei de rock alternativ finlandeze HIM.

Valo s-a nascut intr-o suburbie a orasului Helsinki – Vallila. Dragostea fata de muzica si-a descoperit-o cu ajutorul parintilor, care l-au familiarizat cu creatii populare finlandeze cantate de artisti precum Tapio Rautavaara sau Rauli Badding Somerjoki.

Tot in aceasta perioada intra in contact cu muzica heavy a celor de la KISS, Black Sabbath si Iron Maiden. La varsta de 9 ani, Valo s-a inscris la Scoala de Muzica din Helsinki. In adolescenta, lucreaza intr-un sexshop detinut de tatal sau.

In 1995, el va forma alaturi de fostii sai colegi de scoala – Mikko (`Lilly Lazer` sau `Linde`) Lindstrom, Mikko (`Mige Amour`) Heinrik, de tobosarul Juhana Rantala si claparul Antto Melasniemi, trupa HIM.

Grupul va deveni cunoscut datorita modului in care a reusit sa imbine sound-ul gothic cu cel `metal`, a textelor cu continut mistic si dramatic – creand in cele din urma un stil aparte, numit de catre media `Love Metal`.

In afara de cariera sa alaturi de HIM, Valo s-a implicat de-a lungul timpului in mai multe proiecte, cum ar fi colaborarea sa cu cei de la Apocalyptica pe discul lor cu acelasi nume, cu Bloodhound Gang sau Cradle of Filth.

In 2007, colaboreaza cu actrita de origine poloneza Natalia Avelon la un cover dupa piesa `Summer Wine` - cantata initial  de Nancy Sinatra si Lee Hazlewood. Cantecul a fost introdus pe coloana sonora a filmului `Das Wilde Leben`.

Comentarii Ville Valo