BestMusic.ro » Vita de Vie » Interviu Vita de Vie: "Pentru noi acusticul e o terapie, o intoarcere la emotie pura si elemente naturale" 

Interviu Vita de Vie: "Pentru noi acusticul e o terapie, o intoarcere la emotie pura si elemente naturale" 

Interviu Vita de Vie: "Pentru noi acusticul e o terapie, o intoarcere la emotie pura si elemente naturale" 

Vita de Vie va sustine un concert acustic pe data de 5 martie la Hard Rock Cafe din Bucuresti. Pornind de la clasicul Unplugged, Acustic inseamna cele mai bune melodii Vita de Vie, stranse in decursul celor 16 ani de existenta, reorchestrate intr-o maniera neobisnuita, mergand uneori pana la clasic, jazz, sau bossanova. Cine si-ar fi imaginat vreodata ca "Basul si cu toba mare" poate "sa stea in picioare" si sa sune atat de bine in varianta Swing?

Concertul este organizat de BestMusic Live Concerts si METALHEAD. In "ajun" de Vita de Vie acustic, am stat de vorba putin cu baietii si iata ce ne-au povestit.

1. Salutare baieti! Se apropie un concert acustic...un concept relativ nou...ce inseamna mai exact pentru Vita De Vie "acustic"?

Acusticul reprezinta o privire din alt unghi asupra muzicii noastre si un nou mod de abordare a acesteia. Pentru noi e terapie, o intoarcere la emotie pura si elemente naturale.

2.Vita de Vie este un etalon al scenei rock din Romania. Cum ati reusit sa nu cadeti in patima "asta e la moda, asta trebuie sa facem"?

Moda se urmeaza sau se creaza. Noi am ales a doua varianta pentru ca in prima nu ne prea regaseam.

3. De cand ati pornit "Vita de Vie Acustic" s-a schimbat intr-un fel sau altul publicul care vine acum la concertele voastre?

Oamenii din fata scenei au ramas la fel de tineri in toti acesti ani iar daca te uiti in lungul publicului o sa ai o aranjare perfecta si naturala pe o axa a varstei. Cu albumul" Acustic" am reusit sa ii "scoatem din casa” pe cei care nu se mai regasesc in atmosfera incarcata a cluburilor.

4.Cum considerati ca a evoluat trupa de-a lungul timpului?

Perfect biologic. Am trecut prin toate etapele firesti si pe parcursul fiecareia din ele ne-am exprimat muzical, in concordanta.

5. Ce albume v-au atras atentia anul trecut?

Avem gusturi destul de diferite si ar iesi o lista prea lunga. Atunci cand nu facem muzica, ascultam muzica, asa ca ne ocupa cu asta practic non stop. Heart of a Coward, Ryan Adams, Beck, Sylvan Esso, Contorsionist, Ariel Pink, Royal Blood, La Dispute, Ben Howard, St. Vincent..

6. Cu siguranta in cadrul trupei au fost si momente mai dificile, tensionate...v-ati gandit vreodata sa renuntati la muzica?

De multe ori. In acelasi timp, realizam ca este imposibil, e in sange deja si suntem dependenti.

7. Daca nu ati fost muzicieni ce meserii ati fi avut in prezent?

Greu de spus, am ajuns muzicieni profesionisti inainte de a apuca sa ne pregatim pentru altceva, inainte de a "incerca sa ne face un rost in viata.”

8. Vita de Vie are deja o istorie de 18 ani...istorie care se scrie in continuare. Ce muzicieni v-au influentat de-a lungul anilor?

Fiecare album pe care l-am ascultat ne-a influentat intr-un mod sau altul si l-am privit ca pe un manual de instructiuni. Face parte din modul nostru analitic de a asculta muzica. Pot spune ca am studiat cu cei mai buni profesori si am incercat sa invatam din greselile altora.

9. De la aparitia albumului "Rahova" si pana in prezent, care sunt momentele care au marcat trupa Vita de Vie?

Asa cum iti spuneam si mai sus, albumele noastre sunt reprezentative pentru varsta la care au fost scrise. Fiecare etapa din viata vine cu trairile si emotile ei iar muzica noastra a fost mereu coloana sonora.

10.Ne putem astepta la un nou material in viitorul apropiat?

Lucram in continuu la materiale noi insa ele vor aparea pe piata doar in momentul in care vom considera ca sunt suficient de bune pentru a fi auzite si de altii.
Mai multe stiri despre: interviuri  concert unplugged 
Publicat pe 03 Martie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram