BestMusic.ro » Vitalie Dani » Biografie Vitalie Dani

Biografie Vitalie Dani

Vitalie Dani

Il cunoastem pe Vitalie Dani ca fiind un interpret de muzica usoara elegant, pedant si, nu in ultima instanta, superstitios. Un domn stilat, la patru ace, in a carui companie te simti doamna in tot sensul cuvantului.
A parcurs un drum greu, dar plin de succese in cariera de interpret de muzica usoara, iar fenomenul care m-a mirat cel mai mult e ca nu se considera o vedeta.

De fapt, este un familist convins, isi iubeste nespus de mult sotia si cei doi copii ai sai. Timpul liber si sarbatorile le petrece neaparat in sanul familiei, iar cand nu are aceasta posibilitate se straduieste sa recupereze acest timp pierdut.

Cariera sa artistica a inceput in anul 1991, cu sprijinul familiei, a prietenilor si a doamnei Olga Ciolacu care i-a aratat calea catre scena profesionala.

Nu ii este in fire sa se laude si de aceea mi-a fost foarte greu sa obtin vreun raspuns la capitolul «realizari profesionale». Am sa incerc sa le enumer doar pe cele pe care le cunosc personal. Prima melodie interpretata a fost «Adio, pica frunza», versuri de George Bacovia, muzica de Vitalie Dani. Primul mega-hit a devenit piesa «Orheianca», care a si dat denumirea primei casete. Mi-a spus ca nu accepta sa i se acorde statutul de compozitor, deoarece compozitorii adevarati sunt Bethoven, Bach, Ciaikovski sau Mozart. Nu pot sa-mi dau seama de numarul pieselor pe care le-a creat, pot fi de domeniul zecilor sau al sutelor, fiindca nu sunt doar cele pe care le interpreteaza personal – a avut ocazia sa compuna si cantece pentru copii.

A considerat ca este o datorie sa sustina talente la inceput de cale, astfel, in anul 2000, intemeiaza formatia «Savana» pe care o ajuta sa «prinda aripi si sa-si ia zborul».

In anul 2001, apare primul CD si cea de-a doua caseta audio cu genericul «Titanica Iubire», unde sunt incluse cele mai bune piese: «Daruieste-mi noaptea asta», «Ochii de fata», «Favorita serii», «Banii», «Tarancuta», «N–am putere sa te pierd».

In tot acest rastimp a activat in cadrul Teatrului de varietati «Olga Ciolacu», sustinand concerte in tara si in afara.

De Revelion a fost invitat in Germania, in cadrul unui schimb de programe culturale intre Teatrul de Varietati «Olga Ciolacu» si Asociatia romana «A.I.Cuza» din Heidelberg, al carei director este Iosif Herlo. A avut inedita ocazie sa se imprieteneasca cu renumitul actor de teatru si cinema Florin Piersic, care a «jucat» de aceasta data rolul de moderator al intregului program festiv. Vitalie Dani mi-a marturisit urmatoarele: «Nici nu m-am asteptat ca voi avea parte de un asemenea Revelion romantic si frumos. A fost un ocean de placere si de glume!»

La 12 ianuarie interpretul Vitalie Dani si-a sarbatorit cea de-a paisprezecea aniversare. Un chef, nu intru-un nigt-club sau restaurant prestigios, cum obisnuesc super-starurile sa se petreaca, ci acasa, cu familia si cu cei mai buni prieteni. Considera ca nu este stilul lui sa faca chefuri mari, nu este o sarbatoare deosebita, atat ca a adaugat inca un an la cei douazeci si noua.

In primavara anului 2003 a lansat cel de-al doilea CD.

Colegii de scena si, nu in ultimul rand, bunii sai prieteni au dorit sa-i spuna cu toata ardoarea cuvinte de felicitare.

Aura: «Pe Vitalie il cunosc cel mai bine dintre toti interpretii, deoarece ne-am lansat o data si am evoluat in acelasi timp. Am fost intotdeauna in aceeasi gasca si la aceleasi concerte, daca cant eu, atunci el evolueaza dupa mine si viceversa. Este un barbat bine educat, onest si sufletist. Il invidiez pentru ca are multe admiratoare.
ii doresc multi ani alaturi de sotie si de cei doi baieti pe care ii au, iar «boala stelara» sa nu-l atinga niciodata!»

Ion Suruceanu: «Pana a aparea in scena, noi, interpretii de muzica usoara, ii duceam lipsa, pentru ca asemenea talente apar rar. Vitalie este o prelungire a generatiei de artisti profesionisti. Este un baiat respectuos, cu cultura scenica deosebita.
Ii urez sa-si imbogateasca repertoriul cu cat mai multe piese proprii pentru ca acestea sunt cu adevarat de valoare.»

Anisoara Puica: «Este un artist de omenie, care stie sa-si respecte colegii. E talentat si are simtul umorului. Sa aiba parte de bucurii si sanatate. Izvorul de cantece frumoase sa nu-i sece niciodata!»

Ricky Ardezeanu: «Il cunosc ca pe un prieten bun, saritor la nevoie. S-a afirmat ca un interpret deosebit prin interpretare si aparitie scenica. I-aa dori sa ramana acelasi, ca la primul sau debut. Mereu sa-i lumineze calea maria sa Fortuna!»

Sursa: ziarul sens

Comentarii Vitalie Dani