BestMusic.ro » Voltaj » Voltaj reprezinta Romania la Eurovision Song Contest 2015 

Voltaj reprezinta Romania la Eurovision Song Contest 2015 

Voltaj reprezinta Romania la Eurovision Song Contest 2015 

Finala Selectiei Nationale s-a desfasurat aseara la Sala Polivalente din Craiova, in cadrul unui show mai mult decat spectaculos.Deschiderea a fost facuta de Ovi, care a reprezentat Romania pana cum de doua ori imporeuna cu Paula Seling. El a sustinut un recital care a inclus piese deja consacrate ale editiilor anterioare ale Eurovison Song Contest.

Primii care au urcat pe scena au fost baietii de la Volatj care au si reusit sa castige finala cu 24 de puncte. Show-ul care a acompaniat piesa a fost unul emotionant si a convins publicul ca ei sunt cei care merita sa ne reprezinte la Viena.

Cei 12 finalisti au venit pregatiti la Craiova si au dat tot ce au putut pe scena. De la vestimentatie la voce, de la backing vocals la dansatori, totul a fost pus la punct pana la cel mai mic detaliu.

Din punct de vedere la organizarii a fost cea mai buna finala a Selectiei Nationala de pana acum. Invitata speciala a serii, Ruslana, castigatoarea Eurovision Song Contest 2004, a incins atmosfera prin energia si prin vocea ei. Bineinteles ca din recital nu a lipsit piesa "Wild Dances", piesa datorita careia a devenit cea mai faimoasa artista din Europa de Est, recunoscuta la nivel mondial.

Timp de 30 de minute Ruslana a cantat si a dansat fara oprire, aratand inca o data de ce a castigat. La finalul celor 30 de minute a venit timpul sa se afle rezultatele televotului, dar si votul juriului de specialitate. Juriul a fost compus din ,managerul si impresatul artistic Anca Lupes, compozitorii Mihai Pocorschi si Viorel Gavrila, jurnalistul Bogdan Honciuc si Ovi.

Dupa votul publicului, lupta se ducea intre Luminita Anghel, care a avut o prestatie ireprosabila (fiind singura artista care in interpretare nu avut nicio greseala) si Voltaj. Se pare ca de data aceasta, juriul a avut aceleasi preferinte ca si publicul de acasa, intrucat si in clasamentul lor, Voltaj a iesit pe primul loc. Primii trei au fost Ovidiu Anton cu 15 puncte (5 televot, 10 juriu), Luminita Anghel 18 puncte (10 televot, 8 juriu) si Voltaj 24 de puncte (12 televot, 12 juriu).

Eurovision Song Contest 2015 se va desfasura la Viena in 19, 21 si 23 mai. Romania, reprezentata de Voltaj cu piesa "De La Capat" va concura in prima semifinala a concursului pe data de 19 mai alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.
Mai multe stiri despre: Eurovision  eurovision 2015  finala eurovision 2015 
Publicat pe 09 Martie 2015 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu