BestMusic.ro » Whitesnake » Biografie Whitesnake

Biografie Whitesnake

Whitesnake

Formatia britanica Whitesnake s-a infiintat , la initiativa fostului vocal Depp Purple, David Coverdale, in 1977.

Genul muzical pe care l-a abordat initial a fost blues rock, concretizat pe EP-ul `Snakebite` din 1978. Un an mai tarziu, a aparut primul material live semnat Whitesnake, intitulat Live at Hammersmith.

Odata cu albumul `Saints & Sinner`s din 1982, stilul trupei devine mai agresiv, trecand de la blues la rock.

`Slide It In` a primit doua discuri de platina in 1987.

Albumul intitulat `Whitesnake` este primul succes comercial al formatiei britanice. Stilul este mai apropiat de glam metal, de acesta data. Piesele `Is This Love` si `Here I Go Again` de pe acest material se numara printre cele mai de succes ale trupei.

Inainte de inregistrarile pentru `Slip of the Tongue`, Whitesnake isi schimba componenta, Vivian Campbell parasind trupa pentru a se alatura mai tarziu celor de la Def Leppard.

Dupa o perioada de pauza, atat concertistica cat si de studio, membrii Whitesnake s-au despartit oficial in 1991.

Coverdale s-a alaturat lui Jimmy Page, chitaristul Led Zeppelin, pentru a lucra la proiectul Coverdale-Page din 1992. Vocea lui Coverdale a fost de multe ori comparata cu cea a lui Robert Plant.

In 1994, apare compilatia `Whitesnake: Greatest Hits`, iar trei ani mai tarziu materialul live `Starkers in Tokyo`.

In luna decembrie 2002, membrii Whitesnake se reunesc pentru un turneu aniversar de 25 de ani. Lui David Coverdale i s-au alaturat Doug Aldrich (chitara), Reb Beach (chitara), Marco Mendoza (bass), Tommy Aldridge (tobe) si Timothy Drury (clape).

DVD-ul `Live... In The Still of the Night` a aparut in 2006, fiind urmat in acelasi an de `Live: In The Shadow Of The Blues`.

Comentarii Whitesnake