BestMusic.ro » Xonia » Biografie Xonia

Biografie Xonia

Xonia
Cantareata, compozitoare, dansatoare si actrita… Xonia are doar 19 ani si este o adevarata ‘amenintare’ pentru industria muzicala romaneasca!
 
S-a nascut in Melbourne, Australia. Si-a inceput cariera muzicala la 8 ani si pana la varsta de 14 semnase deja un contract cu o casa de discuri. A muncit din greu in studioul de inregistrari, experimentand si colaborand cu nume grele ale industriei muzicale internationale, precum Martin Jenkins (VHJ Music), Rob David (Kylie Minogue – “Can’t get you outta my head), BRian Rawling (Cher, Danni Minogue), Doug Brady (Olivia Newton John, Doug Brady), Kevin Colbert (Paulina Rubio – “Casanova”, Brian Canham (Psuedo Echo – “Funky Town”).
 
Parintii ei fiind romani, in 2006 a fost aleasa sa reprezinte Australia la concursul international “Miss Diaspora”, concurs pe care l-a si castigat. Acest lucru i-a oferit sansa sa cante in cadrul Festivalului Callatis in fata celor 20.000 de spectatori.
 
In 2008 Xonia a decis sa lucreze independent si sa isi dezvolte talentul artistic la Hollywood Pop Academy din Los Angeles, unde a fost acceptata sa studieze. Britney Spears, Rihanna, Ne-Yo, Janet Jackson, Adam Levine (Maroon 5), Jessica Simpson si Lindsay Lohan sunt doar cativa dintre actualii/fostii elevi ai acestei prestigioase institutii. Xonia a sustinut si un turneu in SUA, cantand pentru comunitatile de romani. De asemenea, a lucrat si inregistrat in New York pentru un viitor material discografic.
 
In timp ce era in America, Xonia a primit o invitatie pentru a intra in juriul concursului anual Miss Diaspora si pentru a canta inca o data la Festivalul de la Callatis. Ea a acceptat invitatia, s-a intors in Romania si a semnat un contract de management cu agentia Star Management pentru a se lansa oficial in industria muzicala romaneasca.
 
Pentru albumul sau produs in Romania, Xonia a colaborat pentru noul sau album cu producatori muzicali cunoscuti in Romania: Marius Moga, Mihai Ogasanu, Deepcentral, George Hora.
 
La varsta de 7 ani se antrena in cadrul prestigioasei scoli de balet “The Australian Ballet School“. A fost aleasa sa joace rolul principal in productia “Spargatorul de nuci” (o productie The Dancer’s Company Tour), care a tinut un turneu regional in Victoria, Tasmania si New South Wales. Ulterior, ea decide sa isi completeze stilul de dans alaturi de celebrul coregraf si instructor Robert Sturrock, a carui experienta in televiziune include productii precum The Saturday Show, Hey Hey It’s Saturday, The Simon Gallagher Series, Countdown, The Logies.
 

De asemenea, si-a dezvoltat de mica pasiunea pentru actorie si s-a hotarat sa urmeze un curs specializat. A inceput la Screen Actors Studio si, imediat dupa, a urmat o serie de colaborari cu agentii de profil unde a inceput sa lucreze. Printre aparitiile cinematografice si tv ale Xoniei se numara: Noah’s Ark (Cable TV), Sea Chance (TV Series A.B.C), High Flyers (Channel 10), Holly’s Heroes (Cable TV), serialul Neighbours (Grundy Television), Lost and Found, Charlotte’s Web(Paramount Pictures), rolul principal in scurtmetrajul What to Say (The Indian Maiden). Xonia a fost model in multe campanii (pentru automobilele Mazda si TVC pentru Weston’s Cakes and Bar) insa poate fi recunoscuta cel mai usor dupa rolul “Bubblegum Girl” in reclama din campania de promovare a Fernwood Fitness Centre. Viseaza sa lucreze la un film hollywoodian intr-o zi. 

Pe 24 ianuarie 2009,clipul melodiei `TakeThe Lead` - a fost lansat pe Youtube. Premiera la tv a avut loc in aceeasi dimineata in emisunea `Neata cu Razvan & Dani`. Videoclipul `TakeThe Lead` a fost filmat la Orastie in Arsenal Park si a fost produs, regizat si editat de Eduard Schneider si Mihai Ogasanu. Muzica si versurile melodiei au fost compuse de Xonia in colaborare cu Mihai Ogasanu.

Take The Lead, piesa compusa in colaborare de Xonia si Mihai Ogasanu a intrat in finala concursului ISC la categoria `Pop/Top40`. Videoclipul creat special pentru internet a intrat in finala la categoria `Music Video`.Sambata, 27 februarie 2010, au fost anuntati finalistii concursului de compozitie ISC (International Song Contest). 15.000 de piese au fost inscrise la acest concurs. ISC este un concurs international anual care ofera compozitorilor necunoscuti sau consacrati posibilitatea de a-si prezenta creatiile in fata profesionistilor industriei muzicale la nivel international. `Take The Lead`, alaturi de celelalte piese finaliste va fi supusa jurizarii unor personalitati ca: Robbie Williams, Timbaland, DJ Tiesto, Kings of Leon, Jeff Beck etc dintr-un total de 38 de artisti internationali care vor nota piesele inscrise in concurs alaturi de 18 profesionisti din showbiz (presedinti de case de discuri, directori de programe de la MTV si VH1 si de la cateva posturi de radio).