BestMusic.ro » Yoon » Biografie Yoon

Biografie Yoon

Yoon

Yoon este duo-ul autohton format din Ionu Moraru si Victor Mihailescu in 2009. Intreaga lor filosofie se bazeaza pe placerea de a face muzica electronica imbinata cu elemente acustice, iar metoda lor de lucru e simpla: Ionu creeaza, Victor produce.

Cand s-au cunoscut, Victor era proaspat absolvent al colegiului de sunet "Alchemea" din Londra i lansase piese techno, house i un album chillout experimental, sub numele Victor M i Alternati-V. Ionu avea compoziii cu elementele organice i diversitatea stilurilor care marcheaza piesele Yoon, datorate experienei de live i studiului clarinetul. Astazi, activitatea sa muzicala include i realizarea emisiunii de noapte Itsy Bitsy by Night.
Amandoi au evoluat i ca DJ, chiar in genuri diferite: seturile lui Victor erau electro-techno iar ale lui Ionu, drum and bass i garage. Deosebirea stilurilor nu i-a impiedicat sa-i gaseasca o cale de mijloc, din contra, a fost folosita in concretizarea stilului Yoon, influenat de artiti ca Morcheeba, Massive Attack, Bonobo, Royksopp, Erykah Badu i Portishead.

Relaia compozitor-producator funcioneaza foarte bine pentru cei doi, iar munca de trei ani a oferit rezultate notabile pentru evoluia lor: astazi au un album pregatit, care reprezinta o colaborare cu Yanka, ale carei versuri i voce imbraca cu rafinament unele melodii de pe acest material; au remixat piesa 'Fairy' de pe cel mai recent album al trupei Jazzadezz, care poate fi ascultat i descarcat de pe pagina lor de soundcloud; de asemenea, videoclipul pentru piesa 'The Mirror Can't Hear You' a fost lansat pe internet iar formula completa de live ii include, pe langa Victor Mihailescu (midi controller) i Ionu Moraru (clarinet, keyboards, voce), pe:

YANKA
A facut parte din "coala Vedetelor" ediia a 2-a. A devenit cunoscuta in Romania o data cu formaia Cat Love Dogs, iar apoi a intrat in trupa Zum.

ROBERT MAGHETI - tobe
A absolvit Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca la secia Interpretare Instrumentala - Percuie. Face parte din trupa Sistem i a cantat in Life On Mars.

MATEI EPOSU - chitara
A fost fost chitarist al trupei Go To Berlin i co-fondator Trouble Is, cu care a devenit cunoscut pentru single-ul “Cold Machine”.

FLORIN ROMACU - percutie
A inceput studiile de pian la virsta de 5 ani iar apoi i-a indreptat interesul i spre percuie. Absolvent al Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, este i membru al trupei Sistem.

COSTI GRIGORE – bas