BestMusic.ro » Zdob Si Zdub »   ZDOB SI ZDUB & FRATII ADVAHOV lanseaza melodia si videoclipul 'TRENULETUL'

  ZDOB SI ZDUB & FRATII ADVAHOV lanseaza melodia si videoclipul 'TRENULETUL'

  ZDOB SI ZDUB & FRATII ADVAHOV lanseaza melodia si videoclipul 'TRENULETUL'

Atentie! Din "gara muzicala” a trupei Zdob si Zdub si a Fratilor Advahov pleaca un nou single si videoclip - Trenuletul! Artistii va invita sa urcati in vagon pentru a avea cea mai vesela si memorabila calatorie cu Trenuletul.

Celebrul tandem folcloric al fratilor Advahov si Zdubii lanseaza o colaborare inedita – piesa Trenuletul.

Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie si au mers intr-o vacanta de creatie in Oituz (Covasna). Magia Muntilor Carpati a inspirat trupa nu doar o data, exemplu fiind si cel mai recent album al Zdubilor - "Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia si colaborarea cu Fratii Advahov a dat roade muzicale - un nou album, care va fi lansat in 2022.

Single-ul "Trenuletul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Fratii Advahov si energia rock’n’roll a Zdubilor.

Roman Iagupov (Zdob si Zdub) a declarat: "De mici copii veneam la gara de trenuri in oraselul Straseni, unde ne-am nascut eu si colegul de trupa Mihai Gincu. Ne placea sa calatorim cu trenul la Chisinau, ne placea sa ascultam zgomotul rotilor si a sinelor. Trenul era o muzica in sine, iar gara devenise un teren de joaca! Am mers cu trenul Chisinau-Bucuresti in zeci de turnee in Romania, in anii ’90 – ‘2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob si Zdub este onorata sa colaboreze cu virtuosii muzicieni de folclor Fratii Advahov. Colaborarea noastra este armonioasa si suntem nerabdatori sa scoatem albumul intreg. Videoclipul Trenuletul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, speram ca nu si ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Il stiti cu totii din spotul ”Moldovenii s-au nascut.”

Vasile si Vitalie Advahov: "Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu multi artisti din folclor si cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoastem de multi ani, ne intalneam deseori in culisele salilor de concert. Fiind deschisi spre experimente muzicale, am gasit unda comuna cu baietii din Zdob si Zdub si am combinat vioara si acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a iesit! Suntem plini de inspiratie si scoatem piesa dupa piesa.”

Printr-o intamplare fericita, lansarea clipului Trenuletul coincide cu relansarea cursei de trenuri Chisinau-Bucuresti, care isi sistase activitatea de ceva timp.

Zdob si Zdub & Fratii Advahov: "Vom fi prezenti la relansarea cursei Chisinau-Bucuresti, pe 12 decembrie, astfel vrem sa sustinem turismul regional"

Zdob si Zdub & Fratii Advahov invita toti doritorii si reprezentantii presei la Gara Feroviara din Chisinau, unde va avea loc relansarea trenului Chisinau-Bucuresti cu piesa Trenuletul! Evenimentul va avea loc pe 12 decembrie, la 15.30.

Pregatiti pasapoartele pentru control si 'opincile' pentru dans!

Hey ho, let’s go! Pleaca trenul! Unde esti?

Videoclipul este o productie BR Films, regizor Roman Burlaca.

DOP: Eugen Dedcov

Scenariu: Roman Burlaca, Roman Iagupov, Corina Caireac

Producator : Alexandru Melnic

Multumiri speciale partenerului Fundatia Ceslav Ciuhrii.
Publicat pe 13 Decembrie 2021 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram